Удовичић посетио општине Суботица и Бачка Топола

СУБОТИЦА: Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општине Суботица и Бачка Топола и са локалним представницима и спортским функционерима водио садржајне и конструктивне разговоре о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике у том делу Србије.
udoviccich_subotica
Фото: Танјуг (Видео)

Током посете Суботици и Бајмоку, истакнуто је да су учињени значајни кораци у реализацији више важних пројеката спортске инфраструктуре и наглашена важност стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином.

У домену омладинске политике, разматрани су конкретни предлози за још интензивнији рад на унапређењу услова за развој младих и стварање нових могућности за њено оспособљавање за још важнију улогу у друштву.

Удовичић је посетио младе спортисте ЖОК Спартак и ОШ "Јован Микић" у Суботици и ФК Раднички 1905 из Бајмока, где су додељени вредни комплети спортске опреме.

"Четврти пут ове године сам у Суботици, граду спорта, који има олимпијског шампиона Давора Штефанека. Суботица је један од најважнијих спортских и друштвених центара Србије и наставићемо да улажемо у развој младих и спортске инфраструктуре. Радујемо се даљој реконструкцији Градског стадиона, који ће са 8.200 места бити по УЕФА стандардима и на њему ће моћи да се играју европске утакмице. Уједно, ово је још један доказ тимског рада и да су нам сви делови Србије пођеднако битни", изјавио је Удовичић и захвалио се Штефенеку, као и градоначелнику Богдану Лабану на одличној сарадњи.

Током посете општини Бачка Топола, у разговору са представницима општине и спортским функционерима наглашена је важност одржавања богате традиције и разноврсности спортске културе овога краја кроз унапређење спортске инфраструктуре, подизања нивоа стручности међу спортским посленицима и промоције спорта у свим сегментима друштва.

Са посебном пажњом се разговарало о стварању услова за развој перспективе напретка младих и афирмације у личном и каријерном смислу.

Удовичић је посетио ОШ "Чаки Лајош", где је додељена спортска опрема КК "Топола из Бачке Тополе, а на крају дневног програма је обишао и ТК "Принц“ у Томиславцима, где се упознао са условима за развој младих тенисера овог краја.

"Од почетка године обишли смо више од 30 локалних самоуправа у АП Војводина. Драго ми је што смо у Бачкој Тополи, средини која изузетно цени и воли спорт и што смо, кроз користан разговор са представницима општине и спортских организација, дефинисали заједничке циљеве и активности како би обезбедили развој спорта, спортске инфраструктуре и бављења њиме међу припадницима свих генерација", истакао је Удовичић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести