УХАПШЕН СРБИН НА ПРЕЛАЗУ МЕРДАРЕ Полиција тзв. Косова га одвела у Приштину

Припадници тзв. косовске полиције ухапсили су данас поподне на Мердару Томицу Б. (52) из Прилужја и то без икаквог образложења и он је потом спроведен у Приштину, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
Merdare, prelaz/YT
Фото: Јутјуб/Мердаре

Kако је навела Канцеларија, Томица, отац троје деце, који је досад годинама без проблема прелазио административну линију, у тренутку хапшења био је са супругом и враћао се из Крушевца који повремено посећује.

"Новим произвољним хапшењем Срба од стране Приштине, нашем народу се шаље порука да нису добродошли на својој родној груди и додатно се застрашују, са циљем њиховог трајног прогона са простора Косова и Метохје", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Оценила је да је реч о "тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Куртија о етнички чистом Косову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Куртијевим казаматима".

"Додатно, свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Куртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију је такође навела да је одмах ангажовала адвоката приведеном Србину и он ће проверити све детаље његовог привођења и пружити му неопходну правну помоћ и заштиту.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести