УНС И ДНКИМ осудили напад на новинарке,траже примену закона 

БЕОГРАД: Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије осудили су напад на новинарке Радио Београда и Кошева и захтевају од надлежних органа да утврде идентитет особа које су данас физички и вербално насрнуле на новинарке у Бошњачкој Махали у Косовској Митровици и спроведу законом предвиђене мере.
telo, kosovska mitrovica, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

УНС и ДНКиМ подсећају и инистирају да се идентификују и процесуирају полицајци који су током акције хапшења Марка Ðурића 26. марта 2018. у Косовској Митровици претукли сниматеља РТС-а Владимира Милића и напали новинарку Вечерњих Новости Драгану Зечевић, уредницу листа Јединство Раду Комазец и уредницу портала Кошев Татјану Лазаревић.

Новинарке које су данас пратиле посету директора Канцеларије за КИМ Марка Ђурића у Косовској Митровици напао је младић, који је једну новинарку одгурнуо и запретио да прекину снимања. 

О данашњем нападу постоји и видео запис који све јасно документује, тако да УНС И ДНКиМ очекују од надлежних органа да овај случај процесуирају, наведено је у заједничком саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести