Усвојен ребаланс буџета због мера, од данас примена

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали пренео је на конференцији за медије да је влада на данашњој седници усвојила три важна документа који потпуно заокружују програм мера подршке нашој привреди који је усмерен смањивања негативних последица проузрокованих од Ковида19.
vlada
Фото: Tanjug

Тиме је омогућена примена свих мера, додао је Мали.

Усвојени су ребаланс буџета за 2020. годину, затим Уредба која детаљније објашњава и уређује исплату 100 евра свим пунолетним грађанима који изразе жељу да их добију, као и уговор између владе и пословних банака који омогућава привредницима, микро, малим и средњим предузећима гарантну шему од две миилијарде евра, рекао је Мали.

"Сада је потпуно правно уређена гарантна шема и тај новац је на располагању. То је новац који је ганрантован од владе и усмерен за вашу ликвидности. Искористите тај новац како би из кризе што пре изашли", поручио је Мали.

Додаје да у новембру када је усвојен буџет нико није могао да очекује да ће се десити епидемија и да је због тога данас усвојен ребаланс који у потпуности садржи све елеменете и детаље и целокупан износ од 5,1 милијрду евра, који је везан за пакет економске помоћи привреди Србије и грађанима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести