Усвојена нова Стратегија реформе јавне управе до 2030. године

БЕОГРАД: Влада Републике Србије усвојила је на јучерашњој седници нову Стратегију реформе јавне управе за наредни десетогодишњи период, саопштило је Министарство за државну управу и локалну самоуправу.
Vlada Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Визија Стратегије реформе јавне управе је "Управа по мери свих нас", односно по мери грађана и привреде. Она треба да буде ефикасна, одговорна и транспаретна, да пружа квалитетне и лако доступне услуге, управа по мери државних службеника, деполитизована, професионална и делотворна и управа која је носилац промена и реформи, као и пуноправног цланства наше земље у ЕУ", наглашава се у саопштењу Министарства.

Наводи се да Стратегија обухвата три акциона плана - управљање људским ресурсима, пружање услуга и одговорност и транспарентност.

Уз то, додаје Министарство, обухвата и три програма у области планирања и кооридинације јавних политика, управљања јавним финансијама и реформи система локалне самоуправе кроз које ЕУ прати наредак Србије у процесу европских интеграција.

Стратегија за период 2021-2030. године са Акционим планом за период 2021-2025. године израђена је на основу евалуације претходног стратешког документа, и уз свеобухватне консултације представника државних органа, независних државних органа, удружења грађана и Привредне коморе Србије, као и уз учешће представника Делегације ЕУ у Србији и представника СИГМА/ОЕБС, наводи се у саопштењу Министарства.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести