Усвојене измене и допуне Закона о судијама и ВСС

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије усвојили су вечерас измене и допуне Закона о судијама и допуне Закона о Високом савету судства којима се уводи етички одбор као институција која ће имати јако велику одговорност и обавезу када је у питању одлучивање и праћење квалитета рада судија.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Посланици су вечерас гласали и о 13 кандидата за председнике судова у Бачкој Паланци, Зрењанину, Ивањици, Петровцу на Млави, Прокупљу, Неготину, Суботици, Зајечару, Панчеву, Руми и Сомбору.

Парламент је изабрао Јелицу Вујиновић за председника Основног суда у Бачкој Паланци, Љубишу Томићевића за председника Основног суда у Ивањици, Станоја Рајића за председника Основног суда у Петровцу на Млави.

За председника Привредног суда у Зрењанину изабран је Александар Стојиљковски, Привредног суда у Панчеву Гордана Анић, Привредног суда у Сомбору Биљана Перић и Привредног суда у Зајечару Драган Јоцић.

Високи савет судства је за председника Прекршајног суда у Неготину изабрао Ану Јаћимовић, а Прекршајног суда у Суботици Тању Владушић Рудић.

Скупштина није изабрала четири кандидата које је оспорила председница Одбора за уставна питања и законодавство Јелена Жарић Ковачевић.

Биљана Ђуричић није изабрана за председника Основног суда у Руми, као ни Златоје Анкић за председника Основног суда у Зрењанину.

Такође, нису изабране ни Гордана Сокић, и то за председницу Основног суда у Прокупљу, као ни Љиљана Синђић за председницу Основног суда у Панчеву.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести