Утврђен предлог Просторног плана за природна добра „Окањ бара“ и „Русанда“

НОВИ САД: Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о доношењу Просторног плана подручја посебне намене заштићених природних добара „Окањ бара“ и „Русанда“, која се налазе код Зрењанина.
pokrajinska vlada
Фото: Pokrajinska vlada

Разлози за доношење просторног плана за Окањ бару, која је републичког уредбом проглашена специјалним резерватом природе и за „слано језеро“ Русанду, која је покрајинском уредбом проглашена за парк природе, проистичу из стратешких приоритета у области заштите, уређења и унапређења ових природних добара, у којима се налазе станишта заштићених, чак и посебно заштићених биљних и животињских врста.

Покрајинска влада је и утврдила Нацрт споразума између Владе Архангељске области у Русији и АП Војводине о трговинско-економској, научно-технолошкој, социјалној и хуманитарној сарадњи. 

Нацрт споразума сачињен је у складу са узајамном заинтересованошћу обе стране за даље продубљивање и јачање међурегионалних веза, уз давање посебног значаја подршци предузетништву и приватној иницијативи, и успостављању директних веза између пословних субјеката и организација, саопштено је из Покрајинске владе. 

Планирано је да се стране договоре о стварању заједничких предузећа и других комерцијалних организација, у циљу развоја и ширења трговинско-економских односа између Архангељске области и Аутономне покрајине Војводине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести