Васиљевић: Председник је два дана био на апаратима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић провео је два дана на апаратима на ВМА, али се данас осећа мало боље, изјавила је саветница председника за медије Сузана Васиљевић која је додала да је већи део јавности у Србији али и у свету, од Емануела Макрона и Ангеле Меркел показао забринутост за председика Вучића.
vucic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Додала је да се нада да ћемо превазићи "ову, скоро па трагедију".

Председник је био толико лоше да је сам тражио да га одведу, а он је човек који не признаје никакве симптоме болести, рекла је Васиљевић и додала да је цео председников тим многе његове терпературе преживео на ногама са њим.

"Трчали смо са њим по белом свету у најгорим стањима, али је и сам схватио у овом слуцају да нешто није у реду", рекла је Васиљевић и додала да је веома тежак винкед за нама.

Васиљевић је навела и да су јутрос стигли резултати анализа и изразила уверење да ће након овога председник почети да слуша људе који брину о његовом здрављу.

У наставку емисије Хит Твит било је речи и о реакцији јавности на председниково лечење.и изразила наду да председик није видео лоше рекације.

Додала је да је и она престала да гледа те ружне коментаре и упитала шта се десило да је "друштво постало језиво".

"Ако нисте за њега, неко ко подржава полтичку опцију Александра Вучића и ову власт бар човека пустите на миру да буде болестан", рекла је она и изразила задовољство што је ипак већи део јавности искрено био забринут

Председник је добио велики број порука од светских председника Макрона, Анегле Меркел, премијера Албаније, Борута Пахора, Додика ....

Васљиевић је коментарисала и писања медија да је новинарско питање узрок здравствених проблема председника Вучића, а како је водитељтека подсетила и наводе Југослава Цхосића да преседник не би требало да се бави тим псолем ако је осетљив на новинарска питања.

"Господина Ћосића би требало да буде срамота због таквих изјава, да ли тиме прикива афере или покушава да подигне рејтинг телевизији или је прегласио значај својих новинара", рекла је Васиљевић и подсетила да председник увек одговара на сва питања,

Поручила је новинару Миодрагу Совљу да човек може да буде независтан и добар новинар и ако је пристојан, а све оно што се видело у петак од њега показује да он то није.

Додала је да је Совиљ дошао на конфгеренцију потпуно неприпремљено и само с намером да испоровоцира председника.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести