Весељи тражи распуштање скупштине и заказивање избора

ПРИШТИНА: Председник косовске скупштине и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи затражио је јуче распуштање скупштине и одређивање датума одржавања избора, уз оцену да су они неизбежни.
kadri veselji
Фото: Youtube Printscreen

Весељи је рекао да ће преузети иницијативу да сазове седницу, што је, како је навео, његова уставна одговорност, а на тој би седници двотрећинском већином требало да буде донета одлука о њеном распуштању, преноси РТК2.

Према његовим речима, постоје две опције за заказивање избора - састанак политичких странака с косовским председником Хашимом Тачијем или да скупштина одлучи о сопственом распуштању. 

"Позвао сам колеге из политичких странака да се окупе у скупштини, да се договоримо о распуштању, а требало би да се договоримо и о датуму избора", рекао је Весељи за РТК, после састанка Управног већа ДПК.

У вези са позивом одлазећег премијера привремених институција Рамуша Харадинаја политичким странкама на консултације, Весељи је рекао да се оне том позиву неће одазвати, наводећи да је оставка била жеља Харадинаја.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести