Весић: Говор Вучића у Новом Саду говор будућности

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је да је говор председника Србије и владајуће странке Александра Вучића синоћ у Новом Саду био говор будућности и онога што ће Србија постати, говор о напретку, отвореним фабрикама.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Весић је рекао да Вучић у кампањи "Будућност Србије" подноси извештај свом народу, обилази и уговара будуће инвестиције.

"У будућности има места за све и за оне који различито политички размишљају. Говор председника Србије говори да је Србија држава будућности и развоја. У таквој Србији биће највеће плате у региону, биће најснажнија у међународној заједници. Што је јасна разлика од поруке коју шаљу фашисте Обрадовић, Ђилас и Јеремић", истакао је Весић на ТВ Пинк.

Он је навео да поменути људи желе Србију да врате у прошлост у коме прете инвеститорима, руше оно што се унапређује и гради, на чему желе да изграде свој политички успех. 

"Порука коју је данас послао Вучић јесте да је он председник Србије коју развија, свиђало се то неком или не. Развој Србије је добар за све грађане и за оне који га подржавају и за оне који се противе његовој политици", рекао је Весић и додао да, ако се настави са развитком, сви ће имати веће плате и бољи живот. 

Весић је истакао да је важно да имамо више радних места и да деца остају у нашој држави јер ће моћи да нађу запослење у технолошким парковима и у другим многим фабрикама које ће бити отворене. 

"Овај скуп је импресиван и вероватно највећи у историји Новог Сада и то је јасна порука да се Србија развија. Наша држава није држава једног народа и данас је Вучића подржао и Иштван Пастор", нагласио је Весић, поручивши да је Србија кохезивни фактор у региону који га вуче напред и који је Европи потребан. 

Он је закључио да је председник Србије Александар Вучић подигао Србију, тако што је постала снажан фактор у међународној заједници, фактор мира и стабилности на Балкану.Весић је навео и да је јуче имао част да присуствује састанку председника Вучића и српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, на коме су разговарали с једним од најбољих архитекстонских бироа из Њујорка.

Вучић је с председавајућим Председништва БиХ разговарао о заједничком раду на изградњи највећег Меморијалног центра у Доњој Градини."Идеја је да се направи меморијални центар Јасеновац и да то буде центарално место сећања на наше страдале, као и место о коме ће се говорити у свету и које ће имати свој образовни карактер", рекао је Весић и додао да ћемо на тај начин учинити велики пројекат да се сачува истина. 

Весић је најавио да ће архитектонски биро из САД радити у Београду линијски пар који ће бити поред Саве и Дунава на месту некадашње железничке пруге, по угледу на дужни парк у Америци на једној старој метро линији, додајући да ће тако грађанима бити омогућено да потпуно уживају.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести