Весић: СНС у Шапцу добила 30.042 гласа

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда и Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је данас да је СНС у другом кругу избора за локални парламент у Шапцу добила 30.042 гласа.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Весић је навео да су услови за изборе у Шапцу били најнерегуларнији од свих избора који су одржани у Србији.

"Био сам ноћас у Шапцу са нашим људима који се боре да одбране право грађана и да се формира власт онако како су они гласали. Нема града у Европи где се гласа неколико месеци у два изборна круга, али очигледно тако Драган Ђилас и Небојша Зеленовић виде демократију", рекао је Весић за ТВ Пинк.

Невероватно је да, додаје он, Зеленовић у првом кругу добије 18.285 гласова, што је скоро 12.000 гласова мање од СНС и да се понављају избори у циљу да Зеленовић остане на власти.

"То није демократија, демократија је да се поштује изборна воља грађана, иако се изгуби за један глас, да се изборна воља прихвати јер су грађани ти који одлучују ко ће владати", рекао је Весић.

По нашем закону, каже он, опозиција у сваком граду има тачно онолико представника бирачких одбора процентуално колико има мандата у прошлом савезу.

"Где је СНС на власти опозиција је свуда имала своје представнике бирачких одбора и учествовала је у раду бирачке Комисије. У Шапцу опозициона странка, која је до ових избора била Српска напредна странка, није имала ниједног представника бирачког одобора", навео је Весић.

Каже да СНС члановима бирачког одобра није било дозовољено да приђу материјалу, него да стоје са стране и гледају како други воде бирачки поступак.

"Такоде, нису дозволили ни једном цовеку СНС-а да буде у комисијама које одлазе на гласање. Према томе, то је најнерегуларнији изборни процес који је икада одржан у Србији", рекао је Весић.

Он је додао да су јуче избори поновљени на 27 бирачких места и додао да је СНС добила 52 одсто гласова на тим бирачким места, а да је 21. јуна имала 46 одсто гласова.

"Они су добили 26 одсто и опет траже понављање нових 27 бирачких места. То им је оцигледно стратегија да се одрже на власти још коју недељу", рекао је Весић.

Навео је и да је европосланица из Словеније Тања Фајон позвала све грађане да гласају за Зеленовића и додао да се Србија тако мешала у изборе у Словенији, и позивала да гласају за њеног противкандидата, да би то завршило у Европском парламенту.

"Ми ћемо одбранити изборну вољу грађана па да се избори понављају још педесет пута, сваки пут ћемо изаћи на изборе и победити Зеленовића и његове странке", рекао је Весић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести