Влада Црне Горе: Изјава Дачића - лажна вест пласирана против ЦГ

ПОДГОРИЦА: Влада Црне Горе оценила је данас као "лажну вест" изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића да је брат његовог шефа обезбеђења, који је из Бијелог Поља, добио отказ након што се национално изјаснио као Србин, и окачила видео снимак у којем се демантује та изјава.
zastava crne gore, pixabay
Фото: pixabay.com

"Још једна лажна вест пласирана против Црне Горе. Демантована тврдња првог потпредседника Владе и министра иностраних послова Републике Србије Ивице Дачића према којој је брат његовог шефа обезбеђења, који је из Бијелог Поља, добио отказ након што се национално изјаснио као Србин", навела је Влада Црне Горе на Твитеру.

Уз то, црногорска влада окачила је видео исечак из емисије "Ћирилица" у којем Дачић каже да у Црној Гори има 29 одсто грађана који се изјашњавају као Срби, док их је у државној администрацији "пет одсто".

"Свако ко се изјасни као Србин добије отказ. То нису приче, то је истина. Шеф мог обезбеђења који је овде присутан је из Бијелог Поља. Његов брат је радио у Министарству пољопривреде у некој инспекцији, а кад се изјаснио као Србин, добио је отказ. Колико има таквих?", упитао је Дачић у поменутом видео снимку.

У снимку потом директор компаније Монтеорганица д.о.о. Јован Николић тврди да је брат Дачићевог шефа обезбеђења Винко Пурић од новембра 2017. године запослен у компанији Монтеорганица, која се, како каже, бави контролом и сертификацијом органске производње и финансира из буџета Министарства пољопривреде Црне Горе.

"Ангажован је на пословима стручног сарадника за органску сточарску производњу. Од новембра 2019. године, тачније пре два месеца, господин Винко Пурић је потписао уговор на неодређено време, значи уговор о сталном радном односу, и на тим пословима се налази и дан-данас", тврди Николић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести