Влада: Грађани Албаније у Србију могу с личном картом

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је одлуку којом се омогућава држављанима Републике Албаније улазак на територију Републике Србије без путне исправе, с важећом биометријском личном картом.
vlada
Фото: Tanjug

Ова одлука резултат је потписаног међудржавног споразума између две земље којом ће се олакшати проток људи, робе и капитала и додатно пружити могућност за развијање добросуседских односа земаља Западног Балкана, саопштила је владина Канцелаија за сарадњу са медијима.

Применом ове одлуке, како се наводи, стварају се додатни предуслови за даље развијање привредне, економске, научне, просветне, спортске и културне сарадње између две државе.

Усвојена Уредба о центрима спољне трговине у иностранству

Влада Србије усвојила је и Уредбу о центрима спољне трговине у иностранству којом се Влади и Привредној комори Србије омогућава рад на заједничкој промоцији државе и привреде.

Усвајањем овог акта уређују се статус, послови и начин оснивања центара спољне трговине у иностранству, саопштено је из владе.

Одобрена исплата помоћи од 10.000 динара

Влада Србије је дала сагласност да се због ангажовања на лечењу и спречавању ширења епидемије заразне болести ковид - 19, исплати једнократна новчана помоћ од по 10.000 динара запосленима у установама социјалне заштите за смештај корисника чије се радно ангажовање у потпуности или делимично финансира из буџета Републике Србије.


За подршку туризму 150 милиона динара

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Програм распореда и коришћења субвенција за подршку раду туристичких агенција, организатора туристичких путовања због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ковид-19.

За ове намене Влада је одобрила 150 милиона динара, наводи се у саопштењу са седнице владе.


Исти износ биће исплаћен професионалним припадницима Војске Србије у војноздравственим установама, као и здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Ова једнократна новчана помоћ биће исплаћена здравственим радницима у заводима за извршење кривичних санкција, као и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести