Влада Србије потврдила споразум о аутопуту БГ-САРАЈЕВО-БГ

БЕОГРАД: Влада Србије данас је утврдила Предлог закона којим потврђује Споразума између Владе Србије и Савета министара БиХ о сарадњи на реализацији пројекта аутопута Београд - Сарајево - Београд.
putarina, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Овај пројекат је од великог националног, регионалног и међународног значаја, јер се њиме остварује веза, не само са аутопутем „Милош велики" и будућим „Моравским коридором", већ и са Пан - европским коридорима.

Његовом реализацијом биће унапређена путна структура у региону, чиме се стварају услови за бољу економску сарадњу и привредно повезивање две државе.

Влада је данас утврдила и Предлог закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, којим ће бити омогућено обједињавање претходних законских решења и свеобухватно регулисана материја која се односи на заштиту ове популације, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима после седнице владе.

На иницијативу Комесаријата за избеглице и миграције, на седници је усвојена Уредба о издавању доплатне поштанске марке „Кров 2020“, која предвиђа њено штампање у периоду од 2. до 14. марта ове године, у тиражу од 1,5 милион комада и у вредности од 10 динара. Продајом укупног тиража биће обезбеђена финансијска средства за куповину до десет сеоских домаћинстава за породице избеглица и интерно расељених лица.

Влада Србије утврдила је и основу за закључивање споразума између Владе Србије и Савета министара Албаније о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења која се пружају у Србији и Албанији.

Потписивање овог споразума допринеће унапређењу билатералних односа у области информационо-комуникационих технологија, као и елиминисању препрека у електронском пословању, омогућити коришћење и једнако правно дејство квалификованих услуга од поверења у обе земље и узајамно признавање квалификованих средстава за креирање електронског потписа, квалификованог електронског печата и електронског жига.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести