Влада: Уредба о програму "Моја прва плата" и помоћ Либану

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, за чију ће се реализацији у 2020. и 2021. години обезбедити средства у износу од две милијарде динара.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Овим програмом стварају се додатне могућности за оспособљавање, стицање првог радног искуства и повећање прилика за конкурентније иступање младих на тржишту рада и њихово запошљавање.

Држава ће за десет хиљада младих људи, који су завршили средње школе и факултете, покривати део трошкова њихове плате и тиме их мотивисати за проналажење првог посла, а послодавцима олакшати одлуку да их запосле. Средства ће бити прослеђена Националној служби за запошљавање, која спроводи Програм.

Нове мере, које су данас усвојене, резултат су састанка који је одржала премијерка Брнабић у Влади Србије са привредницима, председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем.

Влада је донела и одлуку да се Републици Либан упути 100.000 евра новчане помоћи ради отклањања последица насталих након разорне експолозије у луци “Бејрут“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести