Покрајинска влада повећала буџет за 2,5 милијарди динара

БЕОГРАД: Покрајинска влада данас је усвојила предлог о ребалансу покрајинског буџета за ову годину, чији је укупан износ 66,1 милијарди динара.
Pokrajinska vlada
Фото: Pokrajinska vlada

Предлогом ребаланса, актуелни покрајински буџет повећан је за готово 2,5 милијарди динара, односно за 3,9 одсто, саопштено је са седнице.

Практично целокупан износ повећања буџета биће усмерен у капитална улагања и то у свим деловима Покрајине. Реч је, пре свега, о улагањима у области саобраћајне инфраструктуре, за шта ће бити издвојено око 618 милиона динара.

Уз то, 423 милиона динара биће усмерено у инвестиције у области здравства и социјалне заштите. Од тога, 213 милиона је намењено за реконструкцију и обнову здравствених објеката, а 210 милиона за набавку нове опреме.

Додатна средства биће издвојена и за улагања у области образовања, па ће у обнову објеката предшколских установа и основних и средњих школа бити усмерено око 320 милиона динара, а још 50 милиона биће издвојено за адаптацију њихових спортских игралишта.

Предлог ребаланса покрајинског буџета који је усвојила влада и који ће бити упућен Скупштини АП Војводине на усвајање, предвиђа и да се за капиталне инвестиције у области водопривреде и заштите животне средине, додатно усмери 252 милиона динара.

Најзад, предлог ребаланса омогућава и да се за већ започету градњу Научно-технолошког парка у Новом Саду усмери 110 милиона, да 112 милиона буде издвојено за наставак реконструкције Народног позоришта у Суботици и да се са 87 милиона динара подржи пројекат „Нови Сад - Европска престоница културе 2021“, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести