Влада: За викенд до 20.00 сати, уз поштовање мера

БЕОГРАД: Влада Србије одлучила је данас да се током предстојећег викенда омогући рад до 20 сати трговинским и угоститељским објектима, уз повећану контролу поштовања епидемиолошких мера.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

То је предвиђено измењеном Уредбом о спречавању и сузбијању заразне болести ковид - 19, која се односи на предстојећи викенд (26. и 27. децембар), а коју је влада усвојила на данашњој седници, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Новим мерама обухваћени су затворени трговински центри и слични објекти у којима се обавља делатност трговине на мало, а чија је површина већа од 300 квадратних метара. У том простору максималан број посетилаца ограничава се на једног посетиоца на девет квадратних метара.

Редари ће бити у обавези да контролишу поштовање епидемиолошких мера у објектима - ношење маски, држање физичке дистанце и број дозвољених посетилаца, наводи се у саопштењу.

На терену ће бити ангажован повећан број санитарних инспектора, који ће контролисати поштовање мера у објектима и хотелима, нарочито на Копаонику и Златибору.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести