Влада: Забрана јавног окупљања односи се и на свадбе, дискотеке...

БЕОГРАД: Влада Србије забранила је јавна окупљања у затвореним просторијама са више од 100 људи, а у данашњем саопштењу наводи да се то односи и на прославе свадби, крштења, рођендана и друге традиционалне манифестације.
vlada
Фото: Tanjug / S.Radovanović, ilustracija

Такође, влада подсећа да се забрана односи и на окупљања у угоститељским објектима: ресторанима, кафанама, дискотекама и слично, када у једној просторији у истом моменту борави више од 100 људи, без обзира да ли су у статусу учесника догађаја или публике односно посетилаца.

Како је навела влада, јавним окупљањем више од 100 људи у затвореном простору сматра се окупљање у објекту, стационарном или привременом, као и сваком другом објекту и просторији са потпуним кровним покривачем, у којем се без обзира на повод и разлоге може окупити више од 100 људи и у који се може ући или из њега изаћи само на за то одређеном месту.

У том смислу, јавним окупљањем више од 100 људи у затвореном простору сматра се одржавање културних, забавних, хуманитарних, економских, научних и социјалних садржаја, као и окупљања ради изражавања, остваривања и промовисања политичких и других уверења и циљева.

Такође, одржавање спортских активности, окупљања за изражавање и остваривање верских права и слобода.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести