Владимир Санадер води Сремску Митровицу

Нови градоначелник Сремске Митровице је Владимир Санадер(1978), дипломирани правник по струци, кадар Српске напредне странке и досадашњи заменик градоначелника тог града,

 одлучено је на седници, другој од две, Скупштине града Сремска Митровица.

На првом скупштинском заседању одборници су констатовали престанак мандата досадашњег градоначелника Владимира Петковића, који је поднео оставку на ту функцију, заменика градоначелника и чланова Градског већа, а на другој седници Скупштине града изабрани су градски челници и 11 чланова Градског већа. Нова заменица градоначелника је професорка српског језика Светлана Миловановић, која је пре тог избора била вршилац дужности директора Центра за културу „Сирмијумарт”.

За избор Санадера на место градоначелника Сремске Митровице гласало је 49 од укупно 57 одборника градског парламента, док је његова заменица изгласана са 47 гласова „за”.– Данас је за мене велики дан – рекао је новоизабрани први човек Сремске Митровице, захваљујући се како Браниславу Недимовићу, тако и Владимиру Петковићу који су пре њега обављали градоначелничку дужност.

– Поносан сам и захвалан свима онима којима су гласали за листу „Александар Вучић – Србија побеђује” и који су подржали програм те листе. Обећао сам да ће ова локална самоуправа наставити ткање које је започето, да ћемо наставити да радимо искључиво за грађане и у њиховом интересу, да локална самоуправа јесте сервис грађана и да они у овој локалној самоуправи треба да се осећају као у својој кући.

Он је нагласио да локална власт мора да заврши све послове започете у 2015. и 2016. години, а при том мора бити брза, ефикасна и економична, те да ће за нове пројекте настојати да обезбеде подршку Републике и Покрајине. – Сви они који желе да допринесу развоју локалне самоуправе су добродошли. Све оне који немају снаге молим да се сами повуку – поручио је Санадер.

А. С.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести