Власи: За наставак дијалога биће потребно време

ПРИШТИНА:  Некадашњи политичар, приштински адвокат Азем Власи, оценио је данас да ће поновно покретање дијалога са Беогадом потрајати.
azem vlasi, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Приштински Зери пише да од 9. новембра прошле године није одржан ниједан састанак Београда и Приштине у оквиру дијалога, чак се, кажу, не очекује да тај процес буде настављен до пролећа наредне године.

Власи, којег представљају као стручњака за политичка питања, у изјави за Зери каже да ће за наставак дијалога Београда и Приштине бити потребно време због, како је рекао, одлагања формирања нове приштинске владе и скорих парламентарних избора у Србији.

„Мало је вероватно да ће дијалог између Србије и Косова о нормализацији међудржавних односа ускоро бити настављен. Разлог томе је што је још увек питање времена када ће бити конституисана нова парламентарна већа (на Косову) и формирана влада", каже Власи.

Тврди да "косовска страна" није спремна за дијалог пре почетка следеће године.А почетком наредне године, додао је, Србија улази у предизборну кампању."Зато није за очекивати да ће српска страна или (председник Србије Александар) Вучић конкретно сарађивати у постизању споразума са Косовом “, каже Власи.

Зери подсећа да је Вучић јуче, након разговора са специјалним америчким изаслаником за Балкан, Метју Палмером, такође рекао да ће за обнављање дијалога бити потребно два до три месеца.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести