Војвођанске општине међу водећим локалним администрацијама

НОВИ САД: Трогодишња сарадња између Покрајинске владе и НАЛЕД-а, дефинисана споразумом, дала је вишеструке ефекте у унапређењу капацитета локалних самоуправа у Војводини и пословног амбијената за привлачење инвастиција, оцењено је на годишњем сусрету представника Покрајинске владе и НАЛЕД-а.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Остварени резултати показују да се данас до грађевинске дозволе у Војводини може доћи за седам дана, и ту предњаче општине Житиште, Сечањ и Оџаци и градови Сремска Митровица и Суботица. Такође, две од 10 најатрактивнијих општина у Србији у коришћењу сервиса Е-управе су војвођанске, док су на сваког пријављеног сезонског радника у централној Србији, два регистрована у Војводини.

НАЛЕД је последњих година веома активан и представља неку врсту додатне енергије која националну, покрајинску и локалну администрацију усмерава на решавање оних проблема које детектују привредници, казао је председник Покрајинске владе Мировић.

Он је додао да је Покрајинска влада задовољна сарадњом са НАЛЕД-ом, те да ће се сарадња, са новим дефинисаним плановима, наставити.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић казала је да су се општине и градови у Војводини издвојили у свим државним системима и базама као успешнији од републичког просека.

Данас смо разговарали и о програмима који дају подршку малим привредницима и занатлијама. Заједно радимо на изради средњорочног плана руралне комасације и подстицању органске производње, рекла је Виолета Јовановић и додала да је акценат и на промоцији културе, уметности и наслеђа као виталног стуба локалног развоја.

Фото: vojvodina.gov.rs

Данас су представници градова и општина потписали Декларацују о заштити пчела Србије, чији је циљ да се заустави штетна пракса третирања комараца из ваздуха средствима која су отровна за пчеле.

Мировић је указао на значај овог документа и додао да је Покрајинска влада издвојила пчеларство, које је раније било на маргинама, као важну област. О томе говори и податак да је раније за пчеларство издвајано свега пет милиона динара, а данас је то 160 милиона.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести