Војводина донирала Костајници 100.000 евра у грађевинском материјалу

БАЊАЛУКА: Председник Покрајинске владе Војводине Игора Мировић борави данас у Бањалуци, где састао са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.
1
Фото: Покрајинска влада
Мировић је у Републику Српску донео помоћ грађанима Костајнице у грађевинском материјалу, вредну 100.000 евра.
 
Мировић је након сатанка са Вишковићем новинарима рекао да је помоћ Костајници доказ да је Војводина искрен пријатељ на којег Српска може да се ослони у кризним ситуацијама.
 
Вишковић је истакао значај ове подршке и захвалио на помоћи која ће добро доћи угроженим породицама за санацију последица разорног земљотреса који је задесио ову општину.
 
Он је навео да је Мировић изразио спремност да Војводина помогне грађанима Српске и на друге начине, уколико буде потребе.
 
Рекао је да је на састанку с Мировићем било речи о интензивирању сарадње када је реч о аплицирању приступним фондовима ЕУ, као и да институције Српске треба да искористе искуства Владе Војводине на том пољу.
 
Подсетио је да је пре годину дана, захваљујући Мировићу, дошло до повезивања привредних комора Српске и Војводине са крајњим циљем да се привредницима из Српске омогући да са привредницима из Војводине учествују на сајмовима у Србији, али и широм Европе.
 
Рекао је да је са Мировићем разговарао и о сарадњи у области информационих технологија, као и начинима да се искористе драгоцена искуства Војводине у тој области.
 
Разговарали су, казао је, и о пословним зонама у пограничном појасу Српске са Србијом, као и како да се у наредном периоду понуде услови једне и друге стране за евентуалне заинтересоване улагаче, пренели су бањалучки медији.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести