ВРАТИО ПОВЕРЕЊЕ У ВОЈСКУ: Захваљујући Вучевићу војска, која је личила на ловачку дружину, сада најмодерније опремљена, а ратним инвалидима враћено достојанство

Држава смо за коју се не може рећи да је мало пута ратовала. У свим тим ратовима имали смо војнике који су храбро, смело и одговорно бранили оно најсветије - Србију, част и достојанство.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

Системско омаловажање Војске и војника

До 2012. година ова група људи била је на маргинама друштва, рубу егзистенције без права и признања. Неодговорни режисери државне власти нису обраћали пажњу на њихов херојски чин, неретко сврставајући га у категорију непопуларног. Многи од њих доживели су судбину издаје сопствене државе, осрамоћени и препуштени забораву. Нихилистичко омаловажавање улоге, дејстава и части Војске, доживело је свој врхунац. Системски се радило како на унижавању статуса бораца тако и на уништавању војске, која је личила на ловачку дружину.

Вучевић заслужан што имамо најмодернију војску

Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

Захваљујући министру одбране Милошу Вучевићу данас имамо најмодерније опремљену војску у региону, од истопљених до најсавременијих тенкова и другог наоружања, и оно што је најбитније, поверење грађана у Војску Србије. Управо снажна војска је та која гарантује мир и сигурност за наше грађане, гарант да се неће поновити ратна времена и егзодуси у крајњем гарант да више нећемо имати категорије ратних инвалида, нарочито породица палих бораца.

После деценије испод радара и ван домашаја погледа жутих властодржаца, доласком председника Александра Вучића на власт, држава је променила политику према онима који су бранили границе отаџбине Србије у ратовима од 1990. до 1999. године.

Нашим борцима враћено достојанство

Данас се више него икада прича и говори о српским борцима и њиховим херојским делима, о спремности да свој живот положе за слободу свог народа и своје државе.

Поред многих бенефита и загарантованих права које предвиђа Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца, овој категорији нашег друштва враћено је достојанство.
Након што се Закон почео примењивати 2021. године број регистрованих бораца са 25.000 порастао је на преко 40.000.

Многе друштвено одговорне компаније укључиле су се у кампању са ресорним министарством и за ову категорију обезбедиле велике погодности.

Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

Вучић иницирао уручење борачке споменице

Инвалиди рата и породице палих бораца добила су права каква до сада нису имали. Ратни војни инвалид прве катогорије месечно добија 360.000 динара, док родитељ палог борца 99.225 динара, уколико су жива оба родитеља тај износ се множи са два. Такође, идентична примања имају супруга и деца палих бораца до навршене 26 године.

На иницијативу председника Вучића свим борцима ратова деведесетих биће уручене борачке споменице које представљају симбол пажње, захвалности и бриге према онима који су били спремни положити животе за слободу отаџбине.

Фото: Screenshot YouTube TV Studio B

Михаило Јањић, аналитичар

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести