Вучевић брутално о предлогу опозиције: Немају храбрости да се суоче са грађанима Србије, траже пролонгирање избора да би поново злоупотребиле мајске трагедије, прилика да оптуже Вучића за све. Ево шта је рекао о саставу нове владе

О новим изборима у Београду, новој Влади Србије, али и опозицији, говорио је министар одбране Милош Вучевић на телевизији Пинк у емисији "Ново викенд јутро".
Милош Вучевић
Фото: Printscreen YouTube ParlamentSrbija/Printscreen Pink/Ilustracija

Биће како буду грађани Београда гласали

Вучевић је подсетио да би на нове изборе у Београду требало ићи што пре, како грађани не би губили на времену. 

-Ана Брнабић је изнела податак да су се у претходним данима један или двоје људи из Смедерева у Београд. То су празне приче, као и око Арене. И абасадори су тај дан ишли до Арене и ништа нису видели. Какви фантомски бирачи. Како гласају фантомски бирачи? То је таква глупост да неко фабрикује бираче. Покажите нам те адресе да у неком стану живи 15 људи. То су алиби приче за изгубљене изборе. Онда кажете неко је довео фантомске бираче. Свуда имате комисије, на сваком бирачком месту сте присутни. Свако може да изврши увид у бирачки списак. То су лажне приче, неутемељене. Горан Весић ми је показао да је "Време" објавио текст, како у Немачкој владајућа странка позива студенте да привремено промене пребивалиште и да гласају у одређеним регионима како би се спречила победа Алтернативе за Немачку, како кажу они- крајње деснице. То је Ђиласов недељник објавио. Интересантно је како је то тамо демократско право, јер ви да бисте победили АФД у одређеним регионима тамо препоручујете да се студенти пребаце привремено у те крајеве да би се спречила победа АФД. Мој став је да треба што пре да идемо на изборе, јер грађани трпе и губе. Не знам колико још времена треба да изгубимо, а велики пројекти стоје. Зашто бисмо ми тражили било какав алиби да бисмо их одржали кад некоме одговара? Они желе да злоупотребљавају трагедије у Београду и у Смедереву. Националне трагедије да неко опет узурпира и злоупотреби. Зато се њима и пролонгирају избори. Они су људи који немају храбрости да се суоче са грађанима Србије. Као да се чека свака несрећа, нема политичке зрелости. Уместо да нас то уједини, то је њима прилика да се тражи смена, углавном је Вучић крив за све. То се користи као повод да се дође на власт. Спремни смо да се све контролише, нема међународне истраге у Србији и над Србијом, биће како буду грађани Београда гласали. 

У Влади ћемо имати пресек стања, после једну, две године, ко се како понашао

У наредних десетак дана имаћемо име мандатара. То није трка, није питање Синише и мене, ту је питање политике Владе, речи су Вучевића. 

-Хоће ли грађанима бити веће плате и пензије, да ли ћемо сачувати Србе на КиМ. Спремни смо да кабинет буде борбенији и одважнији. Имам људску потребу да се захвалим Ани Брнабић на сјајним резултатима које је постигла у претходних седам година. Верујем да ће Ана бити одличан председник Народне скупштине и да ће допринети и међупартијском дијалогу. То је жив организам, никад није ништа завршено. Треба да тежимо да се вратимо нормалном дијалогу у парламенту. Влада, ко год да је води, предлог наше странке ће бити ка председнику и имаће задатак да грађани живе боље. У Влади ћемо имати неки пресек стања, после једну, две године, ко се како понашао- ко је постизао резултате, ко је храбро отварао теме. Има више кандидата за различите позиције, мислим да је конкуренција добра. Мора неко да ради и посланичке послове, не могу сви да буду министри. Ако мене питате, кроз наметање неких тема у просвети, не виде како се намећу неке теме, како нам бришу национално сећање. Систем образовања је врло осетљива категорија. Марко Ђурић се враћа, видећемо шта ће радити, не знам где Бата Гашић иде не иде, он је добро радио свој посао. Александар Вулин је поднео велику цену за своје ставове, то треба увек ценити. Фер је то рећи. То је код мене што заслужује респект. Орлић је свакако део кабинета. Што се мене тиче, наша странка ће инсистирати да постоји пролазно време. Него да се види шта је неко урадио после годину дана. Влада мора бити мешавина политике и експерата. Не може доћи само експертиза. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести