Вучевић: Инсистирали смо да новосадске фирме буду намирене

НОВИ САД: Градонечачелник Милош Вучевић нада се да ће инвеститор у што скоријем року исплатити новосадске фирме које су радиле на изградњи Тржног центра Променада. 
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

"Верујем да ће то бити исплаћено, а да ће потом исто тако бити ефикасно и правосуђе, јер је то нешто што од нас очекује Европска унија, да покажемо владавину права", казао је Вучевић, одговарајући на питање новинара када ће бити исплаћене поједине новосадске фирме које су радиле на изградњи Променаде, а којима инвеститор и даље дугује. 

Међу фирмама које су радиле на изградњи Променаде има одређен број подизвођача и добављача из Србије који још чекају да им за њихове радове и производе буде плаћено. Због тога, како су извештавали новосадски медији, они због тога најављују и могућност протеста.

Извођач радова П.А.Б. Цомпанy у Вршцу, иначе огранак истоимене фирме из Румуније, дугује различитим фирмама из Србије укупно око два милиона евра, известио је недавно портал 021.

Градоначелник Новог Сада каже да не може да разуме такав начин пословања инвеститора.

"Не могу да разумем неког ко на инвестицију од 120 милиона евра прави уштеде од неколико десетина или стотина хиљада евра. Не могу да уђем у мозак мекога ко тако размишља. За мене је то апсолутно погубно", каже Вучевић.

Каже и да је Град искористио сав ауторитет у разговору са инвеститором, у којем су му скренули пажњу да тему која је итекако непријатна.

"Инсистирали смо на томе да новосадске компаније из Србије, које су радиле на изградњи Променаде, морају бити намирене за оно што су урадиле", каже Вучевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести