Вучевић: Југовићево ускоро насеље од 10.000 становника

НОВИ САД: Изградња првих 548 станова за припаднике безбедносних служби на Југовићеву почиње у среду, 7. августа, најавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, додавши да би први станови требало да буду усељени крајем 2020. године.
vucevic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Приликом јучерашњег обиласка Видовданског насеља у Новом Саду Вучевић је изјавио и да би у другој фази на Југовићеву требало да буду изграђена још 1.472 стана.

Град је урбанистичким плановима предвидео и већ се пројектује и нова школа и обданиште на Југовићеву. Градска управа за инвестиције и грађевинско земљиште већ је уговорила пројектовање до краја године, или почетком следеће, и очекујемо да добијемо готов пројекат за атлетски центар, у којем ће бити атлетски стадион и атлетска дворана. Ми ћемо добити комплетно ново насеље, нови део Новог Сада, у којем ће живети готово 10.000 људи. Град ради комунално опремање, инфраструктуру, „Водовод” ради своју инвестицију, „Топлана” доводи топлификациону мрежу, рекао је градоначелник Вучевић.

Истакао је да су станови по 500 евра квадрат, без ПДВ-а, велики подстицај за припаднике Војске, полиције и других безбедносних служби. По Вучевићевим речима, инвестиција на Југовићеву није само у вези с градњом станова, она покреће цео развој града. 

То је велика подстицајна мера, да се одужимо људима који нас чувају. Верујем, колико сам разумео, да наша влада, уз подршку председника Србије, има пројекат и план да ту акцију прошири и на просветне, здравствене раднике, младе брачне парове, да се даље гради, казао је новосадски градоначелник.

Да подсетимо, изградњом станова за безбедњаке у Новом Саду управља државно предузеће „СПВ Дунав”, основано прошле године искључиво за ту намену. Изградња три шестоспратнице с поткровљем, као и унутарблоковско уређење поверено је на тендеру групи извођача ГП „Бест изградња” из Новог Сада и „Сет” из Шапца. Вредност посла је 2.264.466.614,94 динара, без ПДВ-а, с роком завршетка од 480 календарских дана.


Могуће измештање центра за ванредне ситуације?

Петиција грађана који траже да се регионални центар за ванредне ситуације не гради између Футошког пута и Булевара патријарха Павла, стигла је до градоначелника Милоша Вучевића.

Како каже, она је прослеђена начелнику Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејану Мандићу и директору Завода за урбанизам Душану Миладиновићу.

Намера нам је да видимо да регионални центар за ванредне ситуације не градимо на Булевару патријарха Павла, него тамо где је био Расадник, а да тај простор оставимо део за парк, а део за стамбене зграде, ако буде могуће да изађемо у сусрет грађанима, изјавио је Вучевић.


Будуће зграде налазиће се северно и северозападно од постојећих зграда на Југовићеву, на земљишту које је припадало касарни „Мајевица”. Због могућих заосталих неексплодираних мина и бомби, пре самих радова разминирано је око четири хектара некадашњег полигона.

В. Б. – С. Кр.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести