Вучевић о Кокези: Изненадило ме, говоримо о човеку блиском Вучићу

БЕОГРАД: Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је да не постоји подела у владајућој странци, већ само људи који мисле да су јачи од председника Александра Вучића.
vucevic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Вучевић је у Јутру ТВ Прве, коментаришући случај председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе, који је одбио да иде на полиграфско испитивање у вези с потенцијалном умешаношћу у припреми убиства Вучића, рекао да је само делимично изненађен.

Он је истакао да се мора добити судски епилог свега тога.

Заиста ме је изненадило да се Кокеза доводи у контекст и везу с потенцијалним атентатом на председника државе. Нејасно ми је што није желео да одговори на питање о томе. Говоримо о човеку који је близак Александру Вучићу, рекао је Вучевић, преноси b92.net.

Он је навео да је још 29. децембра 2019. године на Главном одбору странке говорио да у странци постоје одређени кругови који су почели да се понашају као нови центри моћи и да је упозорио председника Вучића, рекавши му да мора да рашчисти ствари.

Постоји једна клика у странци која је себе етаблирала кроз извршну власт и која је вероватно преузела део контроле државног система. Мислим и на министре. Рекао сам Вучићу да морамо то да рашчистимо, истакао је Вучевић.

Он је навео да је њему било болно када је председник рекао да су му чланови породице били праћени и угрожни.

Мислим да ћемо у наредном периоду сазнати и много горе ствари. Мислим да се ишло до тога да се спрема физичка ликвидација неких људи, рекао је Вучевић.

На питање шта се дешава у СНС, он је одговорио да није реч о 700.000 чланова СНС, већ од 10-15 људи који су добили власт.

Очигледно им је мало власти, хоће сад они да буду председници, премијери. И да, имам њихова имена у глави већ дуже време, али немам доказе. Рекао сам Вучићу о њима. Даље не бих да препричавам наш разговор, рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести