Вучевић о новом наоружању: Након 40 година стигао нам је транспортни авион из Шпаније, стижу нам хеликоптери из Немачке и са Кипра

Министар одбране и потпредседник Владе Милош Вучевић говорио је о недавној посети Кини у емисији "Јутро", на Првој телевизији.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Prva televizija

Он је нагласио да из Кине треба да стигну остали системи, а да то није лако због политичке реалности јер смо окружени државама НАТО пакта.

-Добро је да је министар Момировић био у првом плану, а не ја као министар одбране. Министарство одбране није нешто што треба увек да буде у првом плану. Оно што је изазов за нас је да не можете више да купујете наоружање у Руској федерацији, због ратова и санкција, Кина може, али... Када питате на Западу, онда кажу шта "Шта ће то вама?" Након 40 година нам је стигао први транспортни авион из Шпаније. До краја године треба да стигне други, стижу нам нови хеликоптери из Немачке и са Кипра. Ако то успемо, рекао бих да идемо у добром правцу. То не значи да звецкамо оружјем, волим то увек да нагласим. То не значи сулудно трошење пара, трка у наоружању, то је најгласнији и највидљивији одвраћајући фактор за оне који нису добронамерни за нашу државу. 

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести