Вучевић: Од Новаковића низ клевета, све речено је лаж 

„Данас смо чули низ клевета и све што су причали доказано је да је лаж. Све оно што је Борислав Новаковић причао да се њему ради, директно ради он. Врши притисак на правосуђе, ако га суд осуди биће кажњен због тога“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поводом најновијих оптужби функционера Народне странке Борислава Новаковића за погодовање инвеститорима.
vucevic
Фото: novisad.rs

„Новаковић маше документима који су апсолутно свима доступни, не постоји ни један изнет податак, а да свима није доступан“, рекао је Вучевић.

Он наводи да је Новаковић поднео је кривичну пријаву, те да је допунио.

„Молим сва надлежна тужилаштва, да видимо да ли се то десило, или не. Каква грађевинска мафија, какво погодавање инвеститорима? Континентал у Новом Саду биће проглашен за најбољи Континентал офис у целом свету. Двадесет младих људи се из света вратило да ту ради. Какво погодовање? Причају сваког дана глупости, те „Променада“ ће пропасти, те нећемо озеленити Булевар Европе. Кажемо, хајде да видимо за Булевар Бате Бркића да се исправи, они кажу да погодујемо инвеститорима“, указао је Вучевић.

Градоначелник каже да је Новаковићев мотив то што у другој половини децембра има претрес пред специјалним судом „и ако он сутра буде осуђен, приказаће себе као жртву.“

„Врши притисак на суд. Његови мотиви везани су за његов кривични поступак“, оценио је градоначелник Вучевић.

„Како смо то ми погодовали у Каћу, кад смо плаћали 79 евра по квадратном метру, а Бора 379. Хоће ли неко да пита што је плаћао толико квадратни метар? Боровици дали стопостотни аванс за Булевар Европе, а није био завршен“, питао је Вучевић, подсећајући на догађаје из времена када је Демократска странка владала Новим Садом.

„Је ли куповао камере да снима запослене када је био председник Скупштине града? Да видите чиме се човек бавио. И  да нам држе предавања лопови и криминалци. Никада нисам ни реч рекао о суђењу. Какав је то притисак да он држи конференцију за штампу на степеништу испред суда“, рекао је Вучевић.

„Како смо то погодовали инвеститорима? Код „Променаде“ је земљишта плаћено 31 милион евра, а код „Меркатора“ на истој површини и локалитету четири милиона евра. Ко ће да одговара због тога како су Грбавица и Нова Детелинара изграђени“, питао је Вучевић.

Каже да Новаковић грађанима нуди само памфлет за памфлетом, те лаж која сустиже претходну лаж.

„Новаковић не излази на изборе, кад се кандидује и победи нек отера све инвеститоре. То је политика „отераћемо Лир, нећемо фабрику чоколаде“, а фабрике су у њихово време биле нестале, то је била њихова политика“, рекао је Вучевић.

Оценио је да је изложен свакодневним оптужбама „лажова отпуженог за кривична дела“.

„Ти људи имају унутрашњи немир и мржњу, замишљају да смо радили као што су они радили. Они нек причају лажи, а нико од новинара га не пита где ти је узбуњивач“, казао је Вучевић.

„Кад је Демократска странка била на власти није било узбуњивача, нису постојала ни таква кривична дела, оценио је Вучевић.

„То су урадили да нико не би одговарао за тендере, да не буде кривичне одговорности. Тако је било у Србији за време ДС. Питам да ли је, на пример, погодовање кад Грбавица с кућа пређе на зграде? Онда је цео град погодовање инвеститорима, а Скупштина града то је усвојила. Ја нисам правио Париски магазин у центру града. Правили су спрат гимназије без урбанистичког плана. А што својевремено нису увели казне инвеститорима за непостојање паркинг простора? Молим да се то не држи у фијоци сто година“, рекао је између осталог Милош Вучевић.

Градоначелник је рекао да  ће бити поносан кад буде представљан буџет за 2020. јер буџет и инвестиције свако може да осети у стандарду живота. Навео је и да то неће бити предизборни буџет, већ он треба да пружи сигурност да се развија град.

Бечић: Новаковић своју пљачку прикрива обманом о освети државе

- Борислав Новаковић, човек чије поштење и правдољубље су осетили сви житељи Новог Сада кроз бестидно отимање четири милиона евра током једне од највећих превара у историји града, а све под плаштом финансирања изградње Булевара Европе, опет је себи дао за право да гомилом лажи јавно нападне градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића - истакао је председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић.

како наводи, колико је Новаковићу стало до истине познато је још одавно “када је тај истинољуб успео у исто време да буде у Солуну и да гласа у Народној Скупштини Републике Србије, а онда без имало стида покушао грађанима да објасни да је то могуће“.

- Нимало није случајно овакво понашање Борислава Новаковића јер он у грозничавој потрази за сламком спаса којом би оправдао већ доказане преваре и пљачку покушава да себе представи као жртву тобожње освете државе која ће њега тако поштеног, казнити за изношење само њему знане истине - наглашава Бечић.

Он додаје да су грађани Новог Сада одавно прочитали Борислава Новаковића, а своје мишљење о њему дају кроз подршку политици коју води, а та подршка је на нивоу статистичке грешке и из дана у дан је све мања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести