Вучевић: Одлука да избори за Београд буду 2. јуна политички најбоља, шанса за спуштање тензија међу странкама. Хоћемо чисту победу

Борићемо се најјаче и најбоље, покушаћемо да направимо што већи фронт странака које хоће да сачувају Београд, поручио је министар одбране и председник СНС Милош Вучевић у емисији "Добро јутро, Србијо", на Хепи телевизији.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot Happy TV

Они би да сурфују на сузама породица убијених, на националним сузама

-Председник је сазвао нас, не само из листе "Србија не сме да стане", која има већину за Владу, већ и странке које ће чинити будућу Владу. Много је тема било, једна је била и почетак наставка конститутивне седнице Скупштине Србије. Било је и тема око КиМ, очувања наше државе, геополитике. Уопште није председник претерао када је рекао да су били тешки разговори. Председник је анализирао зашто треба да идемо 2. јуна на изборе, мислим да је искусније политички сагледавао. Ја сам лично био да идемо 28. априла. За мене је било логично да идемо што пре на изборе. Мислим да није добро да Београд има привремени орган. Победио је политички рационалнији приступ, да се искористе сви крајњи рокови. Да председник Народне скупштине распише готово 30. дана изборе и онда се одрже 60 дана од расписивања. Нећемо да правимо циркус за локалне изборе, нема подношења оставки, Ниш, Нови Сад, Ваљево, 40 градова, иду у редовном термину за изборе. Да чујем шта ће сад да буде аргументација. Ана увелико ради на ОДИХР-овим упутствима.Два су расзлога зашто Ђиласова група није хтела да иде штпо пре на изборе. Свесни су да нису победили на изборима, нема еуфорије код њих. Мисле да хватају талас годишњице деце и домара на Врачару и у Смедереву. Они би да сурфују на сузама породица убијених, на националним сузама. Да поново то ставе као погонско гориво за њихову политику.

Немојте да дајемо погонско гориво онима који желе да униште државу

Нагласио је да је Српска напредна странка кренула у кампању, великим скупом на Вождовцу те да ово није само питање СНС, већ је одбрана Србије и КиМ.

-Није питање комуналне инфраструктуре. Оно што је за нас политички циљ је да се направи договор са СПС и ЈС, да разговарамо са Заветницима и свим људима који хоће да чувају Београд, да не добијемо авантуристе. Борићемо се најјаче и најбоље. Имамо кандидата Александра Шапића, ништа не кријемо. Покушаћемо да направимо што већи фронт странака које хоће да сачувају Београд. Немојте да дајемо погонско гориво онима који желе да униште државу. Испред СНС кажем јасно- нико нема право да ради било шта што може да баци сумњу на наш изборну резултат. А ми желимо чисту помоћ. Интересантно је да се у Немачкој званично стимулишу студенти да бране долазак крајње деснице. Притом је странка против које се боре званична странка. Политика је сагледавање чињеница у реалном времену. Ана Брнабић је имала састанак с амбасадорима Квинте, коректно су рекли да не признају бојкот и нема притиска на Србију када они треба да се одрже. Увек је нека теорија завере. Мислим да је ова одлука да избори буду 2. јуна најбоља одлука. Даје се шанса за спуштање тензије међу странкама и пружа се рука да политичка аргументација доведе до уништавања друштва. Ово је добра политичка одлука. Елементарно је било да друге странке обавесте да неће доћи на консултације. Мислим да ће грађани да вреднују ко је спреман за спуштање тензија, за политичку борбу, али не мислимо да у тој борби треба да растуримо државу и друштво. Треба да градимо и чувамо Србију. Неће нам сигурно нико одредити ни изнутра ни споља ко ће бити носилац наше листе. Докле год се Вучић бави политиком, не можете да нам забраните да буде на листама.

Сигуран сам да наш народ, већински, види и разуме ово

Вучевић се дотакао и изјаве Аиде Ћоровић, која је истакла да ће Вучића да убије мафија на улици.

-Мафија је убила и премијера Ђинђића, коме је сутра годишњица. Она вероватно добије алергијски напад кад чује Србија. Срам вас било, ви ћете мојој држави да пожелите да иду кроз пакао. Није Србија довољно страдала. Преко 100.000 Срба напустило Сарајево, целу Крајину очистили од Срба и они нама кажу да ми треба да прођемо кроз пакао. Е, то су људска права и слободе кад неко каже да ће мафија да убије. Страшно нам воле народ, брину за Србију, за КиМ. Сигуран сам да наш народ, већински, види и разуме ово и разуме одлуку када да се иде на изборе. Да се спусте страсти и да се баве програмом за Београд. Београд је много више од локалне самоуправе, зато ће доминирати комуналне теме. Сви остали, осим Београда, имају исти датум за одржавање. Неће бити у исто време када и београдски изброри, а Београд не може да има изборе након 2. јуна. Ми идемо на чисту победу у Београду, а онда ћемо се борити и за друге градове и општине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести