Вучевић осудио графит мржње и претњу члану РЕМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић огласио се поводом графита мржње и претњи упућене Милораду Вукашиновићу, члану Савета Регулаторног савета за електронске медије (РЕМ), истакао да начистичким симболима није место у Српској Атини.
milos vucevic, Dnevnik/F. Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

– Најоштрије осуђујем исписивање графита мржње који представља претњу и покушај застрашивања једног од чланова РЕМ – а, новинара и публицисте из Новог Сада Милорада Вукашиновића. Нацистичким симболима није место у слободарској Србији, а град Нови Сад ће се, како сам више пута поручио, свим силама борити против ширења мржње, националне и верске нетрпељивости, и свих облика насиља. Очекујем од надлежних државних органа да писце графита што пре идентификују и процесуирају, и да предузму све активности у превентивном смислу како би заштитили угледног новосадског новинара. Понављам, Нови Сад је град који се поноси својом мултикултуралношћу и солидарношћу, и увек ће одлучно брани нулти степен толеранције према сваком виду насиља – истакао је градоначелник Вучевић.

Подсећамо, на фасади зграде у Новом Саду у којој живи Милорад Вукашиновић, члан РЕМ, јутрос је осванула порука са кукастим крстом. Случај је пријављен полицији.

Вукашиновић истиче да је ово логична последица кампање коју поједини медији, у сарадњи са невладиним организацијама, спроводе већ месецима.

– Раде то с циљем дискредитације не само одлуке о додели националних дозола него и против чланова Савета РЕМ –а који су свој посао обавили су складу са законом и правилима струке. Исписивање порука са нацистичким симболима јасан је показатељ да они који то раде и сами имају нацистичку свест – наглашава Вукашиновић додајући да је и пре два дана на улици у Новом Саду истим поводом доживео провокацију од стране једног човека.

Овај познати новинар и публициста подсећа да је и раније, уређујући врло гледану емисију „Геополитика“, у којој су о актуелним темама, укључујући и нацификацију хрватског друштва, неспремног да се суочи са темама из своје прошлости и садашњости, добијао претње.

(NSuzivo.rs)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести