Вучевић послао јасну поруку свима који мисле као Лалић и Грухоњић: Не дам им да им Нови Сад буде аустроугарска погранична јужна варошица него Српска Атина, град свих грађана

Председник Српске напредне странке и министар одбране Милош Вучевић истакао је да многи у држави ћуте многи о важним темама, које су осетљиве и које могу да доведу да се неким моћницима замере, коментаришући изјаве новинарке Ане Лалић, као и професора Филозофског факултета у Новом Саду Динка Грухоњића.
Милош Вучевић
Фото: Dnevnik.rs

Није демократско право да величате усташке злочинце

-Немам проблем да кажем о свим темама које су увек биле осетљиве и за Нови Сад и за Србију. Никад нисам могао да разумем да се неко бави политиком, а да не сме да прича о свим темама, о онима које су кључне. Што се тиче Динка Грухоњића, а и Ане Лалић, пошто су исти, видите једну огромну мржњу према свему што је српско и што има везе са Србијом. Можемо рећи да је то њихово демократско право, али није демократско право да величате усташке злочинце и није слобода говора да нам величате поглавника фабрике смрти на простору Европе и света. А ви то причате кроз осмех. Није ту крај његових опскурних изјава, он каже видим хоће да граде неке цркве, а ми ћемо од њих правити пабове, пивнице. Замислите, баш прича о српским црквама- рекао је Вучевић и нагласио да они покушавају себе да представе као жртве.

ПОКС се сад сетио КиМ, а за 10 година власти у Новом Саду никада га нису споменули

-Они који су насилници, који прете културном, духовном и националном идентитету једног народа, који величају најгоре злочинце, њима не смемо дозволити да испадну жртве. Јер они спроводе вербално насиље и мисле све најгоре о нашем народу и држави. Као грађанин се питам, да ли тај човек може буде да предаје нашој деци, буде професор? То је морално и политичко питање, то је питање кривично-правне и професионалне одговорности. Њима се неће ћутати, добиће увек врло јасан одговор, бар што се мене тиче. Они су мрзитељи свега што је српско. Добро је што сте видели да на политичкој сцени неки који нападају и председника државе и моју странку да није довољно патриотска, да не штитимо довољно националне и државне интересе, да не смеју да критикују и ништа да кажу око Ане Лалић и Динка Грухоњића. Нема ни ДСС, ни ПОКС, ни Двери. Као што сте могли да видите најлицемернију изјаву ПОКС, да они нису против цркве на Лиману, већ против цркве на том месту, јер ће неко ту да иде у купаћим гаћама. Они су се сад сетили Косова и Метохије, али били на власти 10 година у Новом Саду и никада КиМ нису споменули. Они су користили другу реч- комунална инфраструктура, а највише су волели јавне набавке. А КиМ им је била иза седам брда. Колико се сећам, они су запослили Ану Лалић као ПР "Позоришта младих". Идите питајте Бору Новаковића да ли осуђује изјаве Динка Грухоњића и Ане Лалић. Немате одговор. Грађане на овим изборима чека одлука да ли ће бити за политику која доноси мржњу или ће мултикултурални град сачувати као такав. То ће одлучивати. Динку Грухоњићу кажем да нема потребе да сквотује ниједну цркву, добродошао је тамо, чекаће га погача и со, као и сви други грађани. Као што сам ја увек био добродошао и у српске цркве, али и римокатоличке, евангелистичке, протестантске, као што разумем људе који су атеистичког опредељења. Е тако немојте да причате да ћете од наших цркава да правите пабове.

Жртве да испаднете нећете

Динко Шакић нашој деци неће бити идол, нећете нам причати о неким новим нацијама, ми знамо којем народу припадамо и којим језиком говоримо, јасан је био Вучевић.

-Жртве да испаднете нећете, јер ви претите и ви призивате највеће фашисте и нацисте, ви сте поборници и промотери највећих фашиста и нациста. То сте заговарали јавно. Ја сам Србин, рођен у Новом Саду пре 50 година. И шта ћете да ми кажете, ко ме је тачно посрбио? Срам да их буде. Они то причају годинама, сад смо само нешто више видели о медијима, то је њихова агенда и политичка све време. Народ се пробудио, медији су почели да објављују, па су видели у неком ширем обухвати, али се они не стиде од тога. Није сметало Ани Лалић када је била ПР "Позоришта младих", а ја водио Град. Али је учествовала у филмовима који су се правили против мене. Не знам шта сам јој лоше учинио, ваљда што припадам овом народу, што нисам дао да од Новог Сада праве аустроугарски провинцијски град, него ЕПК. Не дам им да Нови Сад буде аустроугарска погранична јужна варошица. Него Српска Атина, град свих грађана. Нико не сме да им прети, не сме длака с главе да им фали, али они нису никакве жртве. Они спроводе насиље- закључио је министар војни.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести