ВУЧЕВИЋ: Постоји ПРИТИСАК на Београд и председника Вучића да „ДИСЦИПЛИНУЈЕ“ Бањалуку и Додика!СРБИЈА води рачуна о ОПСТАНКУ Српске, али поштује територијални интегритет БиХ

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је вечерас да Србија води рачуна о опстанку Републике Српске, али је истакао да Београд поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине.
Miloš Vučević
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic_odbrana

Он је у интервјуу за РТРС рекао да постоји притисак на Београд и председника Александра Вучића да "дисциплинује" Бањалуку и председника Републике Српске Милорада Додика.

Вучевић је истакао да Србија поштује Босну и Херцеговину као суседну пријатељску државу, састављену од два равноправна ентитета и три конститутивна народа.

Све што искључује један народ и један ентитет, све што се намеће није добро за БиХ, рекао је Вучевић.

Додао је да Београд, "за разлику од неких политичких структура у Сарајеву", врло јасно каже да поштује територијални интегритет БиХ.

Међутим, политичка елита у Сарајеву не поштују баш територијални интегритет Србије. Него не може то да формално спроведе због Републике Српске и српског народа у БиХ по питању Косова и Метохије, навео је Вучевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести