Вучевић: Присуствовао сам на Спасовданској литији

БЕОГРАД: Министар одбране Милош Вучевић је био на Спасовданској литији, чему је посветио последњу објаву на Инстаграму.
v
Фото: Инстаграм налог @milosvucevic_odbrana

„Присуствовао сам вечерас Спасовданској литији којом је обележена слава града Београда, Вазнесење Господње - Спасовдан, а коју је предводио Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије.

На Спасовданској литији, већ традиционално, учествују припадници Гарде Војске Србије и кадети Војне академије, а у литији су били и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

На челу литије био је кивот са моштима Светог владике Николаја Жичког и Охридског који је пренет из манастира Лелић код Ваљева у Вазнесењску цркву у Београду.

Припадници Министартсва одбране и Војске Србије корачали су централним престоничким улицама и уз највеће светиње - икону пресвете Богородице Тројеручице, икону Светог владике Николаја и Свето Јеванђеље.

Спасовданска литија започела је окупљањем у улици Краља Милана, а настављена је преко Трга Славија и Булевара Ослобођења све до храма Светог Саве на Врачару, на чијем платоу је патријарх Порфирије служио молебан и беседом се обратио окупљеном народу помоливши се за мир међу људима.

Током литије, на углу улица Краља Милана и Краља Милутина, служен је помен пострадалим ђацима у ОШ "Владислав Рибникар", пострадалима у младеновачким селима и свим жртвама породичног и сваког другог насиља.

Пренос кивота са моштима Светог владике Николаја Жичког и Охридског из Ваљева у Београд испратили су, током јучерашњег дана, припадници Војске Србије са свештенством и монаштвом Епархије ваљевске из манастира Лелић код Ваљева, све до Вазнесењске цркве у Београду“, објавио је на Инстаграму Вучевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести