Вучевић: Сепаратисти и данас славе успехе Јеремићеве дипломатије

НОВИ САД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изразио је жаљење што споразум постигнут у Вашингтону критикује и Вук Јеремић чије успехе као шефа дипломатије, како каже, албански лобисти и сепаратисти и данас славе.
Gradonačelnik Miloš Vučević Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Милош Вучевић Фото: Дневник.рс

Јеремић је током петогодишњег мандата на месту министра спољних послова на луксузна путовања потрошио "само" 3,6 милиона евра из буџета Републике Србије, и то му је, како подсећа Вучевић, било мало, па се дружио и саветовао са међународним криминалцима.

И зато кад год се јави Вук Јеремић и помене дипломатију ''грађани се одмах сете како се он ''борио'' за интересе Србије'', рекао је Вучeвић.

Грађани се, додао је, сете његових "дипломатских активности" које су из свог џепа плаћали, сете се министра Бориса Тадића коме је домет борбе за Србе и Србију био шврћкање по белом свету и баханалије у луксузним хотелима и приватним авионима.

И свима је одавно јасно да је новац, живот у луксузу, једино што Јеремића занима. ''Успехе'' Јеремићеве дипломатије и дан данас славе албански лобисти и сепаратисти, јер је у време његовог ''патриотизма'' независност Косова признало ''само'' 90 земаља, навео је Вучевић.

Према речима Вучевића, исти тај Јеремић очигледно не може да прежали да откад се он и његови шефови, Тадић и Ђилас, ништа не питају 18 земаља је повукло признање независности, и из неповратне пат позиције Александар Вучић вратио је питање Косова и Метохије од готове приче на дневни ред.

Србију су скупо коштали ''памет и поштење" Вука Јеремића, који је своју политичку каријеру сам најбоље описао када је уз одвратни смех поносно изговорио ''Је*али смо мајку Србији'', подсетио је Вучевић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, оценио је да је преговорима у Вашингтону учињен велики преседан, јер би након избора за председника САД у новембру будућа администрација могла да поново позове представнике Београда и Приштине у Белу кућу и да им на сто стави "коначни споразум о Косову".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести