Вучевић: Све што радимо, радимо да нам деца остану овде

Првим концертом за два дана за дочек православне Нове године у Новим Саду ће званично бити отворена прва концертна дворана у том граду. Њен управник ће бити наш виртуоз на виолини Стефан Миленковић који уједно обележава 40 година рада.
Gradonačelnik Miloš Vučević Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Милош Вучевић Фото: Дневник.рс

„Осећам као да улазим у једну још продуктивнију фазу сада. Те деценије су прошле, и верујем да су за одређене деценије у животу нека места идеална. Живео сам дуго у Нјујорку и Илиоису. Сада ми је база у Новом Саду“, каже Миленковић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истиче да за тај град значи много да Стефан са породицом дође у Нови Сад.

„Стефан је прошао цео свет, а вероватно је сада и животно толико сазрео да може да све своје активности организује овде. Ми смо се на нивоу државе, али и града потрудили да му понудимо услове који су задовољавајући да он себе може да замисли овде. Не знам које смо веће појачање могли да добијемо. Ми смо се потрудили, а њихова је одлука да дођу. Желимо да направимо нови концепт, да покажемо клинцима да могу овде да имају најбоље услове, да иду и школу и студирају и да уче од најбољих. Стефан ће уједно бити и професор на Академији уметности у Новом Саду. Имамо нову музичко-балетску школу при којој је и нова Концертна дворана“, наводи Вучевић.

Миленковић истиче да Нови Сад води јуриш у културном и креативном смислу и као Европска престоница културе следеће године и открива да ће свирати са познатим музичаром Василом Хаџимановим.

Вучевић истиче да ће пренос концерта бити преко лајв стрима, на сајту www.виситнс.рс, и на једној националној телевизији од 20 часова.

„Два централна догађаја су Стефан као главна звезда са Хаџимановим, али од 15.30 до 01 имамо чак 18 концерата. Издвојио бих и Електрични оргазам у потпуно новом простору Креативног центра града Новог Сада, популарној Фабрици. Ми ћемо ову годину искористи да појачамо да се још боље организујемо и тако дочекамо 2022. када ћемо бити Европска престоница културе. Само да појаснимо ови сви концерти су без публике“, наводи Вучевић.

Везано за предстојеће пројекте за ову годину, он истиче да верује да ће успети све да реализују.

„Нисмо ми били мегаломани, него смо дефинисали оне циљеве које смо видели да можемо да остваримо. Не радимо ми сами, ту је и председница Владе, Председник Републике, цео један апарат који ради на стварању амбијента да се људи врате. Све што радимо, радимо да нам деца остану овде или да се врате. Сви ти мостови, фабрике, ИТ центри није поента у њима, већ у људима“, каже.

Миленковић каже да је прихватио и иницијативу председнице владе „Србија ствара“.

„То је платформа, где се умрежују креативну људи у Србији са онима ван Србије. Пре пар година су ме питали да будем креативни амбасадор и пристао сам. Миј циљ и визија је да Србија постане велесила виолине, али то је и кола и тренинг и маркетинг и умрежавање и пласирање наших продуката у свету“, вели МИленковић.

(Курир)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести