Вучевић: Вучић је за СНС Меси, не сме да оде

БЕОГРАД: Најављени бојкот избора дела опозиције неће утицати на излазност, сматра потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који каже да ће на изборима учествоавати знатно већи број изборних листа него што се претпоставља.
Miloš Vučević/Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап/Милош Вучевић

"И на локалним изборима, али и на републичким ће бити велика конкуренција, и са левог и са десног спектра. Не видим да ће тема бојкота бити доминантна, осим можда агресивнујег политичког понашања политичке скупине која ће покушати да избегне излазак", каже Вучевић за "Блиц".

На питање колико излазност очекује на изборима, Вучевић је рекао да мисли да ће бити слична досадашњим.

Упитан како гледа на "екстремну поделу у друштву", Вучевић је рекао да не мисли да је друштво подељено, већ се та слика ствара у медијима.

"То је мој став и мислим да је мање подељено него што се приказује. Ако имате однос 80:20 у подршци, онда то није подела. Не говоримо о тој подели, говоримо о мржњи", каже Весић.

Он је потврдио да ће у СНС бити промењени одређени људи, као и да је тај процес у странци константан.

"Мислим да ћете видети да ће странка већ кроз листе и за Народну скупштину и за локалне парламенте показати немали број нових људи који ће бити кандидовани", казао је.

Као разлоге за промене Вучевић је навео недовољну ангажованост, лош рад, лоше резултате, лошу атмосферу и притужбе грађана.

На питање да прокоментарише најаву председника СНС Александра Вучића да ће се за две године повући са тог места, Вучевић је рекао да то не би било добро ни за СНС ни за Србију.

"Не видим рационално образложење за то, али чућемо шта ће рећи. Не верујем да то треба да се деси. Није добро ни за СНС ни за Србију. То је човек који има најјачи политички легитимитет, снагу и капацитет, не треба да се повуче. Зашто би Барселона променила Месија?", упитао је потпредседник СНС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести