Вучић: Избори, у јуну ванредни или редовни на пролеће

БЕОГРАД: Председник Србије и СНС Александар Вучић најавио је да се Председништво СНС изјаснило за ванредне парламентарне изборе са једним уздржаним гласом, његовим.
aleksandar vucic sns, Fonet
Фото: FoNet

Тако да коначна одлука о изборима није донета, јер је, како је објаснио, на гласању Председништво било за, са једним, његовим, уздржаним гласом.

Уколико би били расписани ванредни избори били би одржани у јуну или ће се ићи на редовне на пролеће, локални би били одржани 3. маја 2020. године.

Вучић је најавио да ће са кампањом Будућност Србије 19. априла доћи у Београд, а после тога иде и у Чачак.

Вучић је добио једногласну подршку Председништва странке да не улази у разговоре са лидерима СзС Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем, а странка је знатно ближа одлуци о расписивању ванредних избора него пре.

Исто тако, предсеник СНС је најавио да 1. септембра крећу унутарстраначки избори у СНС, који ће бити окончани пре краја године. Али

"Хоћемо да видимо да људи који су добро радили, у интересу грађани, добију подршку, а да они који нису радили на такав начин ту подршку изгубе", рекао је Вучић новинарима након седнице Председништва СНС.

Он је подвукао да су потребне промене у локалној инфраструктури, те да је СНС спремна да чује не само предлоге чланова странке, већ и "обичних" људи.

"Како бисмо нашли најбоље за будућност, оне који одлично раде подржали, а сменили оне који су радили лоше и чијим су радом грађани незадовољни", рекао је Вучић.

Он је додао да је на седници разговарало о неколико важних тема, да је он изнео извештај о томе докле се стигло у разговорима са Приштином, као и анализу политичке ситуције у регион, али и у нашој земљи.

Вучић је захвалио и премијерки Ани Брнабић што је дошла на седницу, иако није члан странке, јер је позвана због могућих одлука које се тичу и функционисања саме владе и како би могла да чује шта чланови странке мисле о раду државних органа.

Српска држава неће оставити свој народ на КиМ на цедилу

Вучић је рекао да је за ту партију од пресудног занчаја да сачува животе и безбедност наших људи на Косову и Метохији. 

Вучић је, на конференцији за штампу у седишту СНС, пренео да је најдуже, на седници Председништва СНС, разговарано о КиМ. 

„За нас је од пресудног знацаја да сачувамо животе и безбедност наших грађана. Уверени смо и надамо се да ћемо у том послу имати подршку КФОР-а, а свакако српска држава неће оставити на цедили свој народ, подвукао је он. 

„Знам да се сви питају хоће ли бити избора или не и да им је мање битно ово питање, али СНС интересује СНС и тиме се бавимо. То је за нас једно од наважнијих питања“, објаснио је Вучић. 

Казао је да је обавестио чланове Председништва СНС о свему сто се дешавало у разговорима, и шта се збивало после убођенај такси које је Приштина увека на нашу робу, те и о атмосфери и ситуацији на КиМ. 

Он је указао да таксе представљају велики економски проблем, јер реално утичу 0,4 одсто, а неки кажу и чак 0,7 одсто на БДП. 

„То је огромна штета за Србију и наше грађане“, подвукао је Вучић. 

СНС неће бити увучена у жрвањ лудила и насиља

Тражио сам од свих у СНС да не учествују и да не буду увучени у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима, предвођени фашистом Бошком Обрадовићем, пренео је Вучић.
Он је казао да се СНС снажно позиционирала на политичкој сцени Србије упркос тешкој ситуацији и у региону и у самој земљи и пренео да је од чланова Председништва затражио да позиција СНС мора да буде најодговорнија и најозбиљнија. 
Додао је да су то сви прихватили.

"И да не смемо да уђемо у жрвањ лудила и насиља у који нас уводе поједини лидери бившег режима, предвођени фашистом Бошком Обрадовићем. Тај  начин комунакције не смемо да прихватимо како не би ушли у спиралу насиља. Тражио сам од свих у СНС да у томе не учествују".
Истакао је да скупови опозиције нису демократски, већ насилни и замолио људе који мисле другачије да не учествују у насиљу и да не чине противзаконите ствари.

Вучић је нагласио да грађани не треба да слушају ни фашисту Обрадовића, нити Ђиласа и Јеремића јер ће их само увући у проблеме.
Вучић је рекао и да је добио једногласну подршку Председништва странке за одлуку да са "фашистом Бошком Обрадовићем и његовим тајкунским помагачима Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем" не разговара. 

"Не зато што се плашим разговора, већ зато што нема разговора са онима који најављују да ће некога да блокирају, да зауставе", рекао је Вучић.
Како је приметио, они су насилничким понашањем довели дотле да се, након напада на новинарке Гоцу Узелац и Мару Драговић, док део политичког спректра ћути, поставља питање - шта је следеће.
Вучић је констатовао да су сада дошли на идеју да блокирају заменика градоначелника Горана Весића, да му не дају да изађе из куће или канцеларије, и упитао где је то неко радио у свету. 
"То је најгори фашистички терор који може да постоји. Ко сте ви да некоме да то браните, да упадаш у институције и говориш шта ће и како да раде", рекао је Вучић.

Председник је поновио да у Србији неће бити дозвољен фашизам.
Подсетио је да је он водио демонстрације, док је био у опозицији, а Борис Тадић био председник, али да тада нико није прескочио ограду, јер је срамота да се неко тако понаша.

"Неће грађани те фашистичке методе. Ми смо миром, на најприсебнији начин одговарали на провокације", рекао је Вучић.
Он је констатовао да лидери опозције знају да неће никада имати народну подршку, али им се жури због "три тајкуна чији су интереси угрожени, због пресуда, оптужница и других ствари и зато што виде да у државној каси има новца, а желили би да је опкљачкају, па не бирају средства".
"Они су данас скочили на патријарха, као да је не знам шта рекао... Када црквени великодостојници мени држе опело, онда су добри, а када им партријарх очински каже да нешто у тој њиховој политици није добро, онда је издајник, овакав и онакав...", казао је.

Председник је поручио да ће држава да реагује и неће да дозволи насиље и заустављање саобраћајница.
Моћи ће, каже, да зауставе саобраћајнице, таман онолико колико буде требало да их полиција похапси.
"Такво насиље и малтретирање људи неће бити дозвољено, као ни упад у институције", подвукао је председник.
Најавио је да ове недеље наставља кампању "Будућност Србије", посетом Средњебанатског округа, затим следе посете Браничевском и Јужнобачком округу, док ће кампања 19. априла бити у Београду.

"Верујем да ће то бити највећи скуп пристојне Србије у историји", рекао је Вучић.
"Они нама говоре да се спремимо за насиље 13. априла, а ми нећемо насиље, само ћемо доћи да говоримо о нашем програму и идејама 19. арпила. И људи ће моћи да виде како изгледа 10.000-15.000, а како стотине хиљада људи. Јер, пристојна Србија више неће да ћути", рекао је Вучић.
Додао је да ће на скуп позвати родитеље са децом, јер насиља на том скупу неће бити.

"Верујем да ће људи у Србији желети да дају допринос напретку Србије у броби против фашизма, оличен пре свега у Обрадовићу, који прети малтретирањем људи", рекао је Вучић.
"А, онда идем у Чачак. Ја немам никакав страх, моје радно место ће да буду и Ивањица, Лучани, Чачак...",рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести