Вучић: Да идемо на ванредну скупштину и бирамо ново руководство

КРАЉЕВО: Председник Српске напредне странке Александар Вучић затражио је вечерас од напредњака подршку за одржавање ванредне скупштине СНС идуће године, на којој би се бирало ново руководство. 
1
Фото: FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

У обраћању на обележавању 10 година од оснивања СНС, Вучић је рекао да ће они који нису поштено радили свој посао и који нису радили довољно бити смењени на следећој скупштини странке и уступити место новим људима који ће умети да бране интересе странке и Србије боље и јаче.

Вучић је рекао да тражи подршку и за додатно подмађивање странке, како би људи који до сада нису били на функцијама добили прилику да покажу шта знају и да наставе у још јачем ритму. 

"Видим да се многи функционери не радују томе... и зато тражим већи аплауз", рекао је Вучић и навео да су се неки у СНС уморили, да неки морају да буду и замењени и да неки нису одговорили изазову тешког времена. 


Вредело је борити се, данас људи имају веру у Србију

Наших првих 10 година је прошло и спровели смо политички блиц криг који није оставио жртву већ наду у будућност Србије, рекао је вечерас лидер Српске напредне странке Александар Вучић и додао да је Србија данас десет пута боља него што је била. 

Он је у Краљеву на обележавању десет година од оснивања странке поручио да Србија хоће мир и другачије односе у региону, све оно што другима пружа, те да жели поштовање за Србију онолико колико ми поштујемо друге.

"Хоћемо да како ми размишљамо када се обраћамо вама, да и ви мислите на нашег српског човека и оног који је избегао из Крајине, оног који је страдао у БиХ, који су страдали и протерани са својих огњишта са КиМ, и покажете поштовање према њима и њиховој трагедији, утолико ћемо поштовати всисе ваше жртве и разумети вашу муку", рекао је Вучић на прослави десетогодишњице СНС.

Захвалио је 6.500 људи који су у хали, и 10.000 који су упркос киши остали испред дворане, као и милионима људи који су имали храбрости да подрже тежак, трновит и храбар пут Србије у будућност - пут СНС.


Он каже да је спреман да пружи целог себе и да сваки дан посвети будућности Србије, али да то тражи и од чланова СНС - да се боре за будућност, да не кукају, да љубе стопе својих потомака, а не предака, и да стварају нове вредности. 

Вучић је рекао и да ће напредњаци побеђивати своје политичке противнике не зато што је њихова политика, каже, непостојећа па се ухвате "силовања или вешања" с времена на време, већ зато што СНС ради и бори се за Србију.

"Сваки пут сте говорили како ћете с лакоћом да почистите напредњаке и губили сте толико убедљиво да нико није тако убедљиво губио у савременој Европи", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести