Вучић: Да повећамо запосленост у Јужнобанатском округу

КОВИН: Председник Србије Александар Вучић обишао је данас поподне Установу за спорт Ковин, где је разговарао са спортистима Јужнобанатског округа.
Aleksandar Vicic/Tanjug/Rade Prelic
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ту је присуствовао тренингу карате клуба "Раднички Ковин", као и кондиционом тренингу одбојкашког клуба "Баваниште".

Испред Установе за спорт, председника су дочекали бројни грађани, којима је он у обраћању поручио да ће и Ковин и Србија бити боље место за живот, као и да очекује да, осим ЗТФ у Панчеву, стигне још неколико важних инвеститора за Јужни Банат.

"Желимо да повећамо запосленост у Јужнобанатском округу", поручио је Вучић.


Посета фабрици "Утва"

Вучић је посетио данас и фабрику "Утва авио-индустрија" у Панчеву.

Он је обишао два производна погона, а дочекали су га радници фабрике.

Руководиоци фабрике су упознали Вучића која врста гондола хеликоптера ће се овде производити.

Вучићу је такође показан авион "Сова" који је још у фази пробе, као и макета "Сове" која служи за обуку електричара и механичара и модификација крила авиона "Ласта ПТ 2".


Он је истакао да су приоритети изградња аутопута Панчево - Вршац и Београд - Зрењанин, што ће, како је рекао, привући инвеститора у тај крај.

Фото: Aleksandar Vicic/Tanjug/Rade Prelic

"Довођење гаса у сваки крај и изградња ових аутопутева на најбољи начин упутиће позивицу свима коиј желе да граде фабрике, отварају погоне и запошљавају људе", рекао је Вучић.

Он је истакао да је намера да приближимо Румунију, али и Београд Румунији, да Темишвар не буде далеко, али и да страни инвеститори не кажу да им је далеко аутопут и да зато не отварају фабрике овде.

Подсетио је грађане да је јавни дуг био 79 одсто БДП-а, а да је данас 50 одсто и да је тешким реформама земља спашена од банкрота, те да три године за редом Србија има суфицит у буџету.

"Хоћемо да оставимо нашој деци чисте рачуне и да са надом чекају своју будућност и своје потомке", нагласио је Вучић.

Председник је рекао да су грађани сведоци великих притисака на Србију, пре свега по питању Косова и Метохије и поручио да ће држава чувати народ и земљу, много снажније него што су они, у чије је време Косово прогласило независност, а Црна Гора се одвојила од Србије.

"Знам да вас секира када чујете да неко протестује. Немојте да вас то брине. И данас су тројица рекли да овде никога неће бити, а вас је неколико хиљада. Немојте да бринете, људи чија су политика насиље и вешала, не могу да победе вас, пристојне људе и оне који се вредно боре за ову земљу", рекао је Вучић и захвалио им се на подршци коју му пружају.

Председник се из Ковина упутио у Панчево, где ће обићи фабрику "Утва авио-индустрија", као и завршне радове у Општој болници у том месту, а затим ће се, са председницом владе Аном Брнабић обратити грађанима.

Претходно, Вучић је током посете Јужнобанатском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије", обишао Опово, Банатско Ново Село, Вршац и Белу цркву.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести