Вучић: Да станемо сви уз нашу химну

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане да се уједине и све разлике ставе по страни и стану сви уз државну химну "Боже правде".
vucic
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

"Демократија не значи само владавину већине, већ и поштовање права мањине. Право и на другачије мишљење и изношење другачијих ставова. Зато ћу увек бранити и оне који не воле нашу химну ''Боже правде'', који нису одушвељени нашом тробојком. Јер имају право да се тако према нашим знамењима, обелезјима и свечаним песмама односе", рекао је Вучић у видео поруци постављеној на инстаграм налогу "Будућностсрбијеав".

Међутим, сматра да је срамота и да није добро да поједине друштвене групе, политичари и медији вређају на најгори и најбесмисленији начин све оно што представља заједништво и јединство земље, нашу химу и заставу.

"Посебно у тренуцима када смо изложени великим притисцима и када очекујемо још веће притиске по питању опстанка целовитости наше земље. Позивам све људе да се ујединимо и све разлике ставимо по страни и станемо сви уз нашу химну ''Боже правде'' - живела Србија", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести