Вучић дочекао кубанског председника УЗ СВЕ ПОЧАСТИ: На пријатеље с Кубе Србија увек може да рачуна

БЕОГРАД: Церемонија свечаног дочека кубанског председника  Мигела Дијас-Канела Бермудеса почела је мало после 10 сати, а госта из Кубе дочекао је председник Србије Александар Вучић.
v
Фото: Printscreen/Instagram (budusnostsrbijeav)

Кубански председник дочекан је уз све почасти - црвени тепих, гарду и химне после чега се у знак поштовања наклонио српској застави.

Прва посета кубанског председника Србији након четири деценије, задовољан сам разговором са Бермудесом, да разумем позицију Кубе, да видим како се кубански народ бори за слободу и опстанак и да даље радимо на унапређењу односа... Захвалан на подршци територијалном интегритету Србије, на пријатеље са Кубе смо увек могли да рачунамо, поручио је Вучић.

Како је додао, Србија у Куба имају много области од политике и друштвеног живота у којима могу да сарађујемо.

Краси нас да смо самосталне, суверене и слободарске земље, што спаја наше народе и због чега постоји блискост између наших народа, казао је председник Србије.

Спремни смо да заједно са кубанским пријатељима помогнемо у извозу и извозу хране, желимо да вратимо мешовити комитет који дефакто не функционише већ 15-так година и да укључимо људе из различитих министарстава који би пронашли начине и путеве сарадње у области спорта, здравства и да заједнички радимо на трансферу технологија обеју земаља, рекао је Вучић.

 

         

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести