Вучић Годфрију: Исход евроинтеграција мора бити известан

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са америцким амбасадором Ентонијем Годфријем рекао да би САД могле да сугеришу својим европским партнерима да је напредак Западног Балкана у области европских интеграција неопходан.
vucic i godfri
Фото: Танјуг (видео)

"Реформа наших друштава је сама по себи циљ, али исход, такође, мора бити известан и јасан", поручио је Вучић, саопштила је прес служба председника.

Он је нагласио да су европске интеграције неопходне пре свега због могућности да и саме земље кандидати у одређеном тренутку осете замор од константног одсуства напретка.

Вучић је изразио захвалност на континуираној подршци Вашингтона путу пуноправног чланства Србије у ЕУ, који представља један од њених приоритетних спољнополитичких циљева. Он је истакао и да је за Србију од великог значаја америчка подршка у процесу евроинтеграција наше земље.

Вучић и Годфри разговарали су и о наставку спровођења Вашингтонског споразума као и о билатералној сарадњи, посебно у светлу обележавања 140. годишњице дипломатских односа.

Председник Вучић је рекао да је договор о нормализацији економских односа постигнут у Вашингтону комплементаран са активностима ЕУ и корак у правцу нормализације односа Београда и Приштине.

„Србија је увек спремна за отворен дијалог са Приштином", истакао је Вучић, саопштила је прес служба председника.

Председник Вучић је рекао да је јачање сарадње са САД један од спољнополитичких приоритета за Србију и да верује да је жеља за чвршћим везама обострана. Стога је истакао да би чешће посете на високом нивоу потврдиле такву опредељеност двеју земаља и у исто време изразио наду да би амерички председник могао да посети нашу земљу.

Председник Вучић и амбасадор Годфри су се сагласили да је потребно више пројеката од обостраног интереса и, с тим у вези, нагласили значај ангажовања регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације ДФЦ у Београду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести