Вучић: Хоћу најбоље односе Срба и Бошњака

ПРИЈЕПОЉЕ: Председник Србије Александар Вучић апеловао је данас на становнике Пријепоља да чувају најбоље односе између Срба и Бошњака.
s
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

"Моја порука вама је да желим да чувате најбоље односе између Срба и Бошњака. Што се мира и стабилности тиче, то у Србији имамо, али хоћу да будемо најближи“, рекао је он обраћајући се окупљеним грађанима.

Вучић је казао да је у Пријепољу разговарао са дечацима Страхињом и Милованм, али и са Вахидом и Најлом.

"Желим да имате најближе и најбоље односе, и да бринемо једни о другима – Срби о Бошњацима, Бошњаци о Србима“, нагласио је он.

Вучић у Пријепољу: Добијате гасовод, градња до краја године

ПРИЈЕПОЉЕ: Председник Александар Вучић најавио је да ће до краја године почети изградња гасовода за Пријепоље, Прибој, Сјеницу и Нову Варош.

"Ове године крећемо и 30 милиона евра улажемо, добијате гасовод. Мислим да је то важна вест", поручио је Вучић грађанима Пријепоља који су га дочекали у том граду.

Директор Србијагаса Душан Бајатовић информисао је председника да би гасовод од Златибора до Прибоја коштао око 10 милиона евра, затим до Бистрице још 12, до Пријепоља још пет милиона, толико још до Нове Вароши и око додатних 12 милиона до Сјенице.

То је укупно око 45 милиона евра, за изградњу челичног гасовода, уз још око 30 за секундарни гасовод.

"То се налази у просторном плану Србије и може брзо да почне да се пројектује и да се ради", рекао је Бајатовић.

Председник је затим позвао телефоном министра финансија Синишу Малог, који је потврдио да у буџету има простора за улагање од 30 милиона евра у гасовод за те четири општине до краја године.

Вучић је истакао да је гасовод стратешки важан, због инвеститора, али и становништва, да би имали чист ваздух, да се не би грејали на чврста горива, али и да би им грејање било јефтиније.

"Важно је за долазак фабрика, које без тога не долазе. А, не можемо да урадимо за Пријепоље, а да не урадимо за Прибој, Сјеницу, Нову Варош", рекао је Вучић.

Председнику су грађани скренули пажњу и на проблем са трафостаницом, додајући да им "треба струја", а он им је обећао решење и тог проблема.

Једна од мештанки пожалила се председнику што њена ћерка, која је завршила психологију, нема посла, иако је, каже, упражњено место психолога три године у Здравстевном центру Ужице.

Вучић је узвратио да није проблем у надлежнима у Здравственом центру, већ у њему, односно у одлуци да се не оптерећује државни сектор са много плата, већ да буде на нивоу 28.000-29.000 људи, како држава не би морала да подиже дажбине за приватни сектор.

"Добар део тих мера смо укинули, па ћемо да видимо и на састанку са председницима општина. Добићете одговор чим будем завршио састанак", рекао јој је Вучић.

Вучић: Много је проблема и притисака на Србију због КиМ

ПРИБОЈ: Председник Алексндар Вучић рекао је данас, током обиласка реконструисаног хотела "Терме 36.6" у Прибоју, да Србији економија добро иде, али да ће бити много проблема и притисака због Косова и Метохије.

Како је рекао, све остало у Србији иде боље, али га забрињава проблем Космета.

"Много је политичких проблема и притисака на Србију због Косова и Метохије. Плашим се да ће ових дана да крену са разним чудима, али борићемо се, предаја није опција", рекао је Вучић.

Додао је да економонија иде добро, да ће пензионери имати пензије, те да ће бити и више радних места за грађане.

Вучић: Урадићемо цео пут Кокин Брод-Прибојска Бања-Прибој

ПРИБОЈ: Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у потпуности бити урађен пут Кокин Брод - Прибојска Бања - Прибој, за шта ће држава издвојити осам милиона евра.

Вучић је окупљеним грађанима на отварању хотела "Терме 36.6", казао да ће ускоро видети машине на изградњи пута, а очекује да ће кренути да раде најкасније 1. октобра.

То ће привући нове инвеститоре и биће још фабрика у Прибоју, нагласио је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести