Вучић: Хвала Гренелу и О'Брајану, Србија за такве иницијативе

ДАВОС: Председник Србије Александар Вучић захвалио је вечерас на Твитеру специјалном изасланику председника САД за дијалог Београда и Приштине, Ричарду Гренелу, и саветнику председника САД за националну сигурност Роберту О'Брајану за, како је навео, кључну улогу коју су имали у пружању помоћи да се успоставе директни летови између Београда и Приштине.
d
Фото: Председништво Србије

"Србија је спремна да настави са још таквих иницијатива, приближавајући људе на Балкану", навео је Вучић у твиту на енглеском језику.

Делегација Министарства привреде потписала је данас у Берлину Писмо о намерама са компанијом "Луфтханза" о обнови авио-линије Београд-Приштина.

Гренел: Хвала Вучићу на посвећености и пријатељству

Специјални изасланик председника САД за дијалог између Београда и Приштине Ричард Гренел захвалио је данас председнику Србије Александру Вучићу на посвећености и пријатељству.

"Хвала Вам, господине председниче. Захвални смо на Вашој посвећености и пријатељству", навео је Гренел на Твитеру реагујући на објаву председника Србије Александра Вучића на Твитеру.

Вучић је претходно поручио на Твитеру да је Србија захвална Гренелу и саветнику председника САД за националну сигурност Роберту О'Брајану за кључну улогу коју су имали у пружању помоћи у успостваљању директних летова између Београда и Приштине.

"Србија је спремна да настави са још таквих иницијатива, приближавајући људе на Балкану", поручио је Вучић у твиту на енглеском језику.

Рама поздравио најаву обнављања авио-линије БГ-ПР

Албански премијер Еди Рама задовољан је потписивањем Писма о намерама о поновном успостављању авио-линије између Београда и Приштине и поручује да је потребно учинити још много визионарских и храбрих корака кад је реч о кретању људи и робе на Западном Балкану.

"Са задовољством поздрављам данашњи споразум о летовима Приштина-Београд, који је, како је рекао генерални секретар НАТО, важан корак за лакше кретање људи и робе на западном Балкану. И даље је потребно још много визионарских и храбрих корака на том путу", написао је Рама на свом Твитер профилу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести