Вучић и Брајовић о односима Србије и Црне Горе

Председник Србије Александар Вучић јуче је с председником Скуштине Црне Горе Иваном Брајовићем разговарао о билатералним односима, кључним питањима од значаја за грађане двеју земаља и европским интеграцијама.
vucic tanjug.
Фото: Tanjug

Председник Вучић изразио је задовољство степеном сарадње парламента Србије и Црне Горе, и нагласио да је неопходно радити и на јачању економске сарадње, нарочито у области инфраструктурног повезивања, у циљу изградње ауто-пута Београд–Бар и реконструкције и модернизације пруге Београд–Подгорица–Бар.

Двојица саговорника разговарала су и о положају Срба у Црној Гори и Црногораца у Србији, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу с медијима.

"Очекујем да ћемо убрзати рад на свим важним питањима и пројектима и да ћемо ускоро имати добре и конкретне резултате које ће наши грађани осетити у свакодневном животу", истакао је председник Вучић. 

Председник Скупштине Црне Горе Брајовић је нагласио да су односи двеју земаља на највишем нивоу у последњих десет година и да сада улазе у фазу стабилности и релаксираности, чему је у великој мери допринео однос влада Србије и Црне Горе, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести