Вучић и ММФ: Плате и пензије могуће повећати

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом ММФ, предвођеном шефом Мисије Јаном Кејсом Мартејном, а том приликом представници те међународне институције потврдили су стабилну пројекцију привредног раста од 3,5 одсто за ову и 4 одсто за 2020. годину.
v
Фото: Tanjug

Вучић је нагласио да је циљ Србије да, и поред успореног привредног раста у земљама Европске уније и глобалних изазова, оствари већи раст од пројектованог.

Посебна тема од интереса за грађане Србије биле су плате и пензије, а на састанку је потврђено да одговорна политика Србије и стабилан привредни раст дају могућност за њихово даље повећање. 

Значајна пажња посвећена је ефикаснијем управљању и бољој реализацији инвестиција у јавним предузећима, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Председник Вучић и чланови делегације ММФ разговарали су и о предузећима од општег интереса, међу којима су јавна предузећа ЕПС и Ресавица, затим о приватизацији Комерцијалне банке и компаније Петрохемија, као и реформи пореске управе. 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести