Вучић и Орицио о медијској стратегији 

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Андреом Орицијем, којем је захвалио на доприносу те мисије реформским процесима у Србији, спремности да помогну у изради нове медијске стратегије и пруже подршку побољшању медијске ситуације у нашој земљи кроз најбоље примере европских искустава.
Vučić i Oricio Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како је саопштила Прес служба Председника, Вучић и Орицио су разговарали о програмским активностима Мисије које се односе на владавину права, реформу полиције, демократизацију друштва, а посебно на област медија.Председник је нагласио да треба наставити рад на даљем унапређењу медијског амбијента кроз инклузиван процес који укључује све заинтересоване стране.

Двојица саговорника разговарали су о напретку у изради медијске стратегије, која, кроз најбоље примере међународних искустава, треба да допринесе унапређењу медијске атмосфере у Србији.Амбасадор Орицио је похвалио рад на изради медијске стратегије и истакао да је задовољан конструктивним приступом радне групе, која је у задатом року послала први предлог Медијске стратегије на јавну расправу одржану у Новом Саду 17. децембра ове године.

Он је нагласио да, колико је важно да новинари имају слободу изражавања, толико је важно да одговорно и професионално обављају свој посао и поштују новинарски кодекс.Амбасадор је похвалио и прогрес у сарадњи са министарством правде поводом препорука венецијанске комисије о нацрту уставних амандмана.

Он је нагласио да Мисија ОЕБС-а, као дугогодишњи партнер Србије, жели да настави сарадњу са српским институцијама, кроз пружање подршке у изради и примени закона, изради медијске стратегије, као и спровођењу свеукупних реформи у Србији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести