Вучић и Саркисјан о корони, сарадњи две земље

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном с председником Јерменије Арменом Саркисјаном о изазовима корона вируса, сарадњи две државе и конкретним пројектима у области информационих технологија и пољопривреде, који би омогућили и заједнички излазак на трећа тржишта.
vucic
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Двојица председника су се сагласили да су две земље успешно одговориле на изазов корона вируса, а председник Вучић је рекао да је Србија, ако је потребно, спремна да упути медицинску помоћ Јерменији. Они су констатовали да ће сузбијање епидемије омогућити да Србија и Јерменија наставе да развијају разноврсну сарадњу, што је договарано приликом прошлогодишње посете јерменског председника Београду, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике. Такође су закључили да је за остваривање заједничких планова веома значајно то што Србија одскора има Амбасаду у Јеревану.

Вучић је зато изразио наду да ће и Јерменија да отвори своју Амбасаду у Београду.

Двојица државника су изразили задовољство укидањем виза за путовања држављана Јерменије у Србију и држављана Србије у Јерменију, јер ће безвизни режим омогућити и чешће контакте пословних људи и њихово упознавање са могућностима за инвестирање и трговинску размену, као и развој сарадње у области туризма.

Разговарали су о конкретним пројектима у области информационих технологија и пољопривреде, који би омогућили и заједнички излазак на трећа тржишта.

Вучић је поновио захвалност за принципијелну подршку Јерменије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и за подршку у међународним организацијама.

Саркисјан је позвао Вучића да, кад околности то омогуће, дође у узвратну посету Јерменији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести