Вучић и Вулин обишли реновинаран Интернат Војне гимназије

БЕОГРАД: Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обишао је реновиране ученичке собе, читаоницу и друге просторије Интерната Војне гимназије, чија је обнова завршена пре десетак дана.
vucic vojna gimnazija
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Радови су почели у фебруару, а тада је министар одбране Александар Вулин рекао да је за прву фазу обнове издвојено више 30 милиона динара.
У приземљу интерната, од 12. фебруара до 31. маја, замењене су подне плоче на свих 20 ученичких соба, замењени су сви прозори и врата и стављен ламинат.

Такође, замењени су унутрашњи и спољашњи ормани, укупно њих 160,

реализовани молерско-фарбарски радови и замењена електро инсталација у ученичким собама, ходницима, читаоници и соби за посете.

Грб Војне гимназије израђен од подне керамике уграђен је у под ходника, на улазу у интернат.

Уз то, израђено је и постављено 80 нових ученичких столова и столица, а у изради се налази 80 кревета за ученике, који ће бити достављени у наредном периоду.

Реновирана је соба за посете где је израђен нов намештај, замењени прозори и врата, уведен АДСЛ прикључак на коме је прикључено пет рачунара и стављен телевизор.

У читаоници су уграђени нови радни столови са столицама, ламинат и уведени интернет прикључци, а на улазу у интернат адаптиране су степенице и пријавница, као и фасада пријавнице.

Реновирани су мокри чворови, а адаптирана је чајна кухиња.

Наставак истих радова планиран је и на осталим спратовима у интернату Војне гимназије.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

У интернату има места за 516 места за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

С председником Вучићем Интернат гимназије је обишао и министар одбране Александар Вулин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести